Do you want to read this in English? Click here Wil je boeken? Klik hier

Uiteraard zal ik mezelf ook even voorstellen! Ik ben Sophie Verstappen. Ik ben 36 en ik kom uit Tilburg. Sinds een jaar of 10 woon ik samen met Vincent in Eindhoven. Sinds 24 december 2018 hebben we een dochter, Sara. Als klein meisje had ik al een analoge spiegelreflex, mijn vader leerde mij fotograferen. Later werd dit één van mijn grootste hobby’s, ik was er erg goed in en kon er mijn ei in kwijt.

Doorstuderen

Toen ik wat ouder werd ben ik grafisch ontwerpen gaan studeren aan het Sint Lucas. In het laatste jaar moesten we een specialisatie kiezen. Hier hoefde ik niet lang over na te denken, dat werd fotografie! Toen ik daarmee klaar was wist ik wel dat ik door wilde leren. Ik was het studeren nog lang niet zat en wilde graag verdieping in mijn kennis en techniek. Zo kwam het idee om Fotografie te gaan studeren aan Kunstacademie St. Joost. Daar heb ik een heleboel geleerd. Na mijn studies had ik diverse banen op het grafische en fotografische vlak. Zo heb ik ervaring als productfotograaf, als dtp-er/vormgever en als medewerker in een fotowinkel waar ik ook pasfoto’s maakte van zowel kinderen als volwassenen.

een foto van Sophie Verstappen van Sophie Babyfotografie

 

Toen ik zwanger was van Sara eindigde helaas mijn contract. Na de bevalling was ik helaas te slap om goede foto’s van Sara te maken. Pas achteraf had ik spijt: ik kon de tijd immers niet terugdraaien. Zo werd het idee geboren voor Sophie Babyfotografie. Ik was altijd al gek op kinderen, maar had nooit geweten wat ik daarmee wilde doen. En ineens had ik het antwoord! Het leek mij fantastisch om mooie Newbornshoots te doen en deze zelf te stylen. Een full frame camera had ik een jaar geleden al gekocht, dus dat kwam goed uit.

Workshop

Gaandeweg kwam ik op Google workshops newborn- en babyfotografie tegen. Ik besloot enkele workshops te volgen om een goede start te kunnen maken. Niet veel later plaatste ik mijn eerste oproepje voor modellen! Daarna was ik druk bezig met het vullen van mijn portfolio. Op dit moment ben ik vooral bezig met Newborn- en Babyshoots. Cakesmash shoots ga ik nu opstarten en komen later dit jaar online.

Heb je ook hobby’s?

Of ik ook hobby’s heb? Natuurlijk! Ik ben redelijk Netflix verslaafd, ik kijk al gauw een film of 3 per week. Het zal vast komen omdat ik visueel ben ingesteld. Ook doe ik al meer dan 10 jaar met veel plezier aan krachttraining. Daarnaast wandel ik graag en zit ik op dansles: Jazz. Lezen en reizen vind ik ook erg leuk. Zo zijn we naar Thailand, China, India, Amerika, Indonesië en Sri Lanka geweest. Als Sara straks wat groter is willen we dit weer oppakken.