Bij mijn Newbornfoto’s en Babyshoots streef ik ernaar een zachte, dromerige sfeer te creëren. Verder zoek ik altijd naar een mooi soort gelaagdheid in beeld. Om dit te bereiken, werk ik  vooral met echte, natuurlijke materialen. De props waar het kindje in komt te liggen zijn van hout, metaal of aardewerk. Denk bijvoorbeeld aan het bekende bedje of het kistje. Ik hou heel erg van een vintage, hand made uitstraling. Dat doet het immers goed op de foto’s. Om de props op te vullen gebruik ik vooral dekentjes van echte wol, of losse wol. Ook heb ik veel schapenvachten in verschillende kleuren. De werkkamer ruikt tegenwoordig dan ook naar schaap! 🙂

Handwerk

De mutsjes en hoofdbandjes waar ik mee werk zijn vaak van wol. Helaas kan ik zelf voor geen meter breien 🙂 Om te beginnen heb ik deze wol in complete setjes, zodat ik er een volledige set mee kan opzetten voor zowel een jongetje als een meisje. Zo heb ik al setjes in wit, offwhite, beige, bruin, taupe en grijs. Verder heb ik ook roze, lila, olijfgroen, mint en blauw. Het is belangrijk dat alles qua kleur bij elkaar past. Tijdens een shoot werk ik altijd met verschillende combinaties qua styling. Als de ouders het boekingsformulier invullen, informeer ik naar welke kleuren ze het mooist vinden. Zo werk ik altijd naar hun smaak. Door af te wisselen qua materialen bereik ik verschillende sferen. Ik neem altijd minimaal 3 verschillende sets mee. Of we daar ook echt aan toe komen hangt ook af van de baby!

een foto van mijn wraps en doeken in allerlei verschillende kleuren en materialen tijdens de shoot

Hier zie je voorbeelden van wraps waar ik het kindje in wikkel voor de shoot.

Wat is je favoriet om mee te werken?

Ik werk heel graag met crème, offwhite, grijs en lichtbruin omdat dit eigenlijk bij alle kindjes wel mooi staat. Olijf en mint kunnen voor zowel voor jongetjes als voor meisjes 🙂 Verder vind ik oudroze heel mooi bij meisjes. Uiteraard staan er nog genoeg andere kleuren op de wishlist!

Feel free to contact me!

Spreekt mijn stijl je aan en ben je op zoek naar een goede Newbornfotograaf? Dan kun je bij mij terecht voor een Newbornshoot. Of wil je liever een leuke Babyshoot? Neem dan even contact met me op! Hou er wel rekening mee dat ik (regio) Eindhoven als werkgebied hanteer. Dit in verband met de hoeveelheid werk per shoot. In de tussentijd, kun je me alvast volgen op Facebook en Instagram.

Een foto van een roze stylingsetje voor meisjes

Een voorbeeld van een setje zoals ik het gebruik voor meisjes.