Newborn fotografie is een echt specialisme. Deze vorm van newbornfotografie noemen we ook wel posed newborn.

Deze vorm van newbornfotografie richt zich op de slapende baby tussen de 6 en 12 dagen oud. Dan is de baby nog klein genoeg om hem  zo goed mogelijk in foetus houding te fotografen. Het is handig om deze shoot al te plannen als je nog zwanger bent en direct te laten weten als je bent bevallen. Deze speciale periode is heel kostbaar en is heel snel weer voorbij. Wist je dat een baby eigenlijk maar een maand als newborn wordt gezien?

Ik heb een HBO opleiding Fotografie en aanvullende cursussen baby- en newbornfotografie afgerond. In 2019 ben ik begonnen met mijn bedrijf in newborn- en babyshoots aan huis. Inmiddels heb ik dus al de nodige ervaring. Tijdens de shoot neem ik alle props en spullen mee om mooie foto’s te maken van jouw kindje. De veiligheid van de baby staat uiteraard voorop tijdens de shoot. We maken de kamer goed warm en nemen uitgebreid de tijd. Gemiddeld duurt een shoot tussen de twee en drie uur. Tussendoor slaapt de baby en is er ruimte om te knuffelen, te verschonen en te voeden. Het is belangrijk om veel geduld te hebben. De baby bepaalt het tempo van de shoot.

Ik hou van monochroom kleurgebruik en wollige materialen. Ik positioneer de newborns in de speciale newborn poses. Deze poses lijken erg op hoe ze opgekruld in de buik hebben gelegen. De pose perfect uitvoeren blijft tijdens iedere shoot de grootste uitdaging. Styling, licht en pose, alles moet kloppen. Ik let hierbij op elk detail en ben hierin behoorlijk perfectionistisch.

Ik heb heel veel leuke speciale props, bedjes, dekentjes en andere accessoires om uit te kiezen. Tijdens het invullen van het Boekingsformulier kun je je voorkeuren aangeven. Meestal proberen we drie verschillende setjes op te bouwen. Maar alles hangt af van de bui en het slaappatroon van de baby.

De Newborn shoot vindt altijd plaats bij jullie thuis, ik heb nog geen studio. Ik stuur je van te voren een duidelijke instructiebrief zodat je precies weet hoe de shoot gaat verlopen, wat je kan verwachten en hoe je de shoot kan voorbereiden.

De Newbornshoot bestaat uit foto’s van de Newborn alleen en eventueel ook in combinatie met broertje/zusjes of met ouders.

U kunt mijn foto’s zien in het kopje “Gallery” en dan bij “Newborn”.

een newborn in het groen tijdens een newbornshoot in Eindhoven