Het is al de tweede keer dat mijn vader en ik zelf een kratje of prop bouwen. Vandaar dat het me leuk leek om hier eens een blog over te schrijven! 

Waar let ik op bij het kopen van props?

Jullie hebben mij vast wel eens horen zeggen dat mooie props vaak best duur zijn. Er zijn een aantal dingen die waar ik op let bij de aanschaf mijn props:

  • De stevigheid en veiligheid! Geen splinters en het mag niet breekbaar zijn
  • Het moet er niet te man made uitzien. Ik zoek naar een vintage/versleten uiterlijk
  • Heeft het een bruikbare kleur? 
  • Is het one of a kind/ heeft het een originele uitstraling?

een zelfbouw kratje of prop voor tijdens een newbornshoot

Een van de zelfgebouwde kratjes tussen de verschillende verflagen 

Unieke uitstraling

We zoeken dus vooral naar iets unieks, maar dat wil dus iedere newbornfotograaf! 🙂 Je kunt je dan ook voorstellen dat je daar in de newbornfotografie vaak wel een flinke prijs voor betaalt, zeker als je iets moois wilt. Ik vind en koop mijn props op verschillende plekken, maar ik vind niet altijd wat ik zoek. Zo ontstond het idee om zelf een kratje te bouwen. 

Handig zijn

Als je zelf een prop wil maken, is het van belang dat je zelf enigszins handig bent. Of, in mijn geval, een handig iemand in de buurt hebt. Ik heb hierbij de hulp van mijn handige vader. Wij zijn begonnen met een rechthoekig kratje omdat het een simpele vorm is. Als je wil kun je dit natuurlijk uitbreiden naar andere vormen.

een kleurenkaart voor het bepalen van de juiste kleur voor een zelfbouw prop of kratje voor newbornshoots of babyshoots

De voordelen van zelf een kratje bouwen

  • Je kunt zelf het formaat kiezen
  • De kleur is tot in de puntjes te kiezen, wat vaak lastig is als je kant en klare props koopt
  • Je kunt zelf de uitstraling bepalen
  • Je bespaart geld! 🙂
  • Het vult je uren in komkommertijd
  • Je kunt hier je creativiteit in kwijt

een baby meisje in het roze tijdens een babyshoot in best

Een voorbeeld van het zelfgebouwde kratje in gebruik tijdens een babyshoot met een meisje

edankt voor het lezen!

Hopelijk vond je mijn blog “Zelf een kratje of prop bouwen” leuk om te lezen. Ben jij zwanger en ben je alvast op zoek naar een goede Newbornfotograaf? Dan kun je bij mij terecht voor een Newbornshoot. Of ben je pas bevallen en wil je een leuke Babyshoot? Neem dan even contact met me op! Als voorproefje kan je me alvast volgen op Facebook en Instagram of je aanmelden op de nieuwsbrief. Hou er wel rekening mee dat ik (regio) Eindhoven als werkgebied hanteer: maximaal 30 min rijden. Dit in verband met de hoeveelheid werk per shoot.