Vandaag leek het me wel leuk om een blog te schrijven over de props die ik gebruik tijdens een fotoshoot. Welke props gebruik ik tijdens een newbornshoot?Je kunt je voorstellen dat als je een newborn of baby wilt fotograferen, je ze ergens in legt. Dat waar we newborn of baby inleggen, noemen we een prop.

Veel soorten en materialen

Er zijn allerlei soorten props te vinden. Er zijn bedjes, kratjes, mandjes, schalen, kistjes en emmers. Mijn voorkeur gaat vaak uit naar natuurlijke materialen, zoals hout. Zo heb ik houten schalen en bedjes die ik al voor veel shoots heb gebruikt en waarvan ik weet dat die in de smaak vallen. Verder probeer ik altijd verschillende dingen te kopen qua structuur en kleur. Zo zijn er gladde en groffere props, voor een stoerdere uitstraling. Het is de uitdaging om de prop te laten aansluiten bij de styling van de newborn of baby. Denk aan de kleur van de wrap, de dekentjes, het rompertje, het hoofdbandje of mutsje. 

dit is een foto van de props waarvan ik enkele meeneem naar een newbornshoot

Verschil in vorm

Waar ik ook nog op let tijdens het kiezen van de props voor een shoot, is de vorm. Ik neem namelijk altijd verschillende vormen mee. Op deze manier krijg je zoveel mogelijk afwisseling in de shoot en uiteindelijk in de gallery. En vaak kiezen ouders ook verschillende dingen!

Props vullen

Props gaan nooit leeg mee naar een fotoshoot. Het is belangrijk dat de newborn of baby er veilig in kan liggen (of later: zitten). Om dat voor elkaar te krijgen vul ik de prop van tevoren op. Ik leg er doeken in en daar bovenop komt een wollen dekentje in de juiste kleur. De doeken zie je niet op de foto, maar deze dienen voor de veiligheid. Zo dek ik scherpe randjes af en verhoog ik de bodem. Verder zorg ik ervoor dat de baby er stabiel in kan liggen of zitten. Bij een Newborn betekent dat dat ik zorg voor extra ondersteuning bij het nekje. Tijdens de shoot vul ik dit nog aan en ga ik finetunen, want dan kan ik immers pas goed zien hoe het kindje in de prop ligt. 

Hopelijk vond je de blog “Welke props gebruik ik tijdens een newbornshoot?” leuk om te lezen. Ben jij zwanger en ben je alvast op zoek naar een goede Newbornfotograaf? Dan kun je bij mij terecht voor een Newbornshoot. Of ben je pas bevallen en wil je een leuke Babyshoot? Neem dan even contact met me op! Als voorproefje kan je me alvast volgen op Facebook en Instagram. Hou er wel rekening mee dat ik (regio) Eindhoven als werkgebied hanteer. Dit in verband met de hoeveelheid werk per shoot.