Als je een shoot boekt, neem ik natuurlijk de kleuren styling van je keuze mee. Voor een jongetje horen daar mutsjes bij en bij een meisje maak ik gebruik van hoofdbandjes. Nou klopt dat niet helemaal. Zo heb ik namelijk ook een paar roze mutsjes en wollen rompertjes die kunnen voor zowel jongetjes als meisjes. En soms wordt ervoor gekozen om niets te gebruiken en het hoofdje bloot te laten. Op de beanbag is het vaak mooier en puurder zonder. Het komt ook voor dat de moeder aangeeft de hoofdbandjes van mijn keuze niet mooi te vinden. Geen probleem, dan fotograferen we lekker zonder 🙂 Maar natuurlijk heeft het gebruik van een mutsje of hoofdbandje ook bepaalde voordelen. Wil je weten welke? Lees dan verder onder de foto!

De voordelen van een mutsje of hoofdbandje tijdens de shoot

  • Het geslacht van de baby wordt beter zichtbaar op de foto, zeker indien de baby nog kaal is
  • De aandacht wordt onttrokken van het (soms nog iets vervormde) hoofdje
  • Het zorgt ervoor dat de styling nòg meer een geheel wordt met de baby
  • Het staat wat minder bloot
  • Met hoofdbandjes kunnen we snel een andere, unieke look creëeren. Ik neem er dan ook meestal meerdere bijpassende mee in verschillende stijlen.

Inmiddels heb ik mutsjes en hoofdbandjes in heel veel verschillende kleuren en stijlen. Zo zit er altijd wel iets tussen wat bij de rest van de styling past.

Bedankt voor het lezen!

Hopelijk vond je de blog “Waarom gebruik ik een mutsje of hoofdbandje?” leuk om te lezen. Ben jij zwanger en ben je alvast op zoek naar een goede Newbornfotograaf? Dan kun je bij mij terecht voor een Newbornshoot. Of ben je pas bevallen en wil je een leuke Babyshoot? Neem dan even contact met me op! Als voorproefje kan je me alvast volgen op Facebook en Instagram. Hou er wel rekening mee dat ik (regio) Eindhoven als werkgebied hanteer. Dit in verband met de hoeveelheid werk per shoot.