Waarom betaal je eigenlijk je shoot vooraf?

Dit is vooral vanwege de beschikbaarheid. In begin werkte ik nog zonder aanbetaling. Dan kwam het wel eens voor dat iemand aangaf geïnteresseerd te zijn. Ik hield dan een datum vrij. Vervolgens had die persoon geen interesse meer, terwijl ik wel nee had verkocht tegen de volgende. Dat werkte niet handig. Later ben ik gaan werken met een session fee. Met de betaling van de session fee was de shoot dan definitief en stond de datum in de agenda. In de praktijk bleek dat toch niet ideaal. Soms kregen mensen bijvoorbeeld  een andere newbornshoot kado en wilden ze de shoot alsnog annuleren. Ervoor kiezen om de volledige shoot van tevoren via een betaalverzoek te laten voldoen heeft een aantal grote voordelen:

  • Mijn agenda is een stuk overzichtelijker en ik hoef minder nee te verkopen.
  • De meeste mensen vinden het prettig als de newbornshoot betaald is voordat het kindje daadwerkelijk geboren wordt met alle bijkomende kosten van dien.
  • Er is dan vaak ook meer financiële ruimte om een mooie upgrade te doen, bijvoorbeeld naar een mooier album.
  • Veel ouders worden in de newbornperiode geleefd en hebben geen zin om zich nog bezig te houden met het boeken en regelen van de newbornshoot. Heb je geboekt en betaald? Consider it done, je staat in mijn agenda.

 

een newborn in het lichtroze tijdens een newbornshoot in Eindhoven

Wat als het de shoot niet door kan gaan?

Stel dat het om wat voor reden dan ook niet lukt om te shooten, bijvoorbeeld vanwege ziekte bij het kindje. In de meeste gevallen wordt de shoot dan verplaatst naar de eerstvolgende mijlpaal. Bij een newbornshoot wordt het dan bijvoorbeeld een 3 of 6 maanden shoot van gelijke waarde. Lukt het om persoonlijke redenen helemaal niet meer om naar de studio te komen? Dan zal tot terugbetaling worden overgegaan. Gelukkig komt dat niet zo vaak voor. Het belangrijkste vind ik dat de shoot een leuke ervaring is. Als je het gevoel hebt dat je naar de studio mòet komen, dan werkt het niet. Is er iets aan de hand? Laat het me dan vooral weten. Overleg dan eventjes, dat is echt geen schande. Dan kijken we samen even hoe we het op kunnen lossen.

Vertrouwen

De meeste klanten boeken al maanden van tevoren. Ze kijken enorm uit naar de shoot en voldoen zo snel mogelijk het betaalverzoek. Natuurlijk ben ik dankbaar dat ik op deze manier kan werken met jullie. Op deze manier kan ik jullie blijven voorzien van prachtige newborn- baby- en cakesmash shoots. Ben je een nieuwe klant en moet jouw vertrouwen in Sophie Babyfotografie nog een beetje groeien?

  • Kijk eens naar mijn Google reviews
  • Je kunt ook mijn Instagram pagina bezoeken om een goede indruk te krijgen van mij en Sophie Babyfotografie
  • Mijn KVK nummer kun je hier vinden
  • Bel me gerust even, ik beantwoord je vragen met liefde en plezier

Bedankt voor het lezen!

Hopelijk vond je mijn blog “Waarom betaal je eigenlijk je shoot vooraf?” leuk om te lezen. Wil je meer informatie over babyshoots? Of wil je meer weten over babyfotografie? Of misschien ben je zwanger en ben je alvast op zoek naar een goede Newbornfotograaf? Dan kun je bij mij terecht voor een Newbornshoot met jouw pasgeboren baby. Neem dan even contact met me op! Als voorproefje kan je me alvast volgen op Facebook en Instagram of je aanmelden op de nieuwsbrief. Je bent altijd welkom voor een babyshoot in mijn fotostudio in Eindhoven 🙂