Als newbornfotograaf krijg ik natuurlijk allerlei vragen. Eerder schreef ik al De meest gestelde vragen deel 7, deel 6,  deel 5, deel 4deel 3deel 2, en deel 1. Welke vragen kwamen dit keer het meest terug? Tijd voor De 5 meest gestelde vragen deel 8. Lees je mee?

“Wij willen de foto’s vanwege persoonlijke overwegingen niet online. Kan dat bij jou?”

Ja hoor, dat kan. Wie de Algemene voorwaarden leest zal ontdekken dat het wel slim is om dit vooraf aan de shoot aan te geven. Dit kan schriftelijk, per mail of per app. Wil je ze achteraf offline laten halen? Dan betaal je helaas wel een toeslag vanwege de door mij misgelopen marketing inkomsten. Zoals je vast zult begrijpen zijn foto’s voor fotografen hun portfolio, en dat portfolio is gelijk de belangrijkste manier om nieuwe klanten binnen te halen. Het is dan ook onderdeel van het business plan. Maar als jullie het van tevoren aangeven dan plaats ik ze niet.

“Kun je ook foto’s maken van de ogen open tijdens de newbornshoot?”

Daar is niet een eenduidig antwoord op te geven. In principe is het doel van de newbornshoot ze slapend te fotograferen. Dit poseert makkelijker en ziet er (in mijn ogen) natuurlijker uit. Een kindje kan nog niet goed recht kijken (accommoderen) met zijn of haar oogjes. Het lijkt dan ook nogal snel alsof ze scheel kijken en dat willen we ten alle tijde voorkomen. Wil je verzekerd zijn van wakkere foto’s dan adviseer ik een Babyshoot als de baby wat ouder is (zeg vanaf 3 maanden). Dan slapen ze vaak sowieso veel minder of in sommige gevallen helemaal niet meer. Dit levert dan ook een heel ander soort foto’s op dan bij de newbornshoot tot 14 dagen.

“Kun je ook foto’s maken van deze pose? *laat Pinterest zien*”

Vanwege veiligheidsredenen doe ik alleen de poses die je kunt zien in mijn newborn Portfolio. De foto’s die je op Pinterest kunt vinden, zijn vaak het werk van fotografen met meer dan 10 jaar ervaring. Dat ben ik helaas nog niet! 🙂 Vergis je alsjeblieft niet in de hoeveelheid tijd en moeite die het kost om een goede newbornshoot te doen. Oefenen van nieuwe poses gebeurt uitsluitend met modellen totdat ik het veilig acht om dit bij echte klanten te doen.

een foto van de lipjes tijdens een newbornshoot

“Maak je ook Linkedin profielfoto’s of pasfoto’s?”

Nee, helaas. Voor pasfoto’s verwijs ik mijn klanten altijd door naar de Primera of een andere fotograaf. Hetzelfde geldt voor Linkedin profielfoto’s. Tijdens de newbornshoot heb ik helaas ook niet de tools en de tijd om deze  “erbij” te doen.

“Hoe en wanneer kunnen we betalen?”

Bij mij betaal je altijd achteraf. Alle shoots kunnen tijdens de bestelafspraak worden voldaan met Pin. Ook als je bestelafspraak aan huis zal plaatsvinden.

Bedankt voor het lezen!

Hopelijk vond je mijn blog “De meest gestelde vragen deel 8” leuk om te lezen. Wil je meer informatie over een cakesmash shoot? Of wil je meer weten over babyfotografie? Of misschien ben je zwanger en ben je alvast op zoek naar een goede Newbornfotograaf met een fotostudio? Dan kun je bij mij terecht voor een Newbornshoot met jouw pasgeboren baby. Neem dan even contact met me op! Als voorproefje kan je me alvast volgen op Facebook en Instagram of je aanmelden op de nieuwsbrief.