Uiteraard zal ik mezelf ook even voorstellen! Deze blog heet niet voor niets Over Sophie 😉 Ik ben Sophie Verstappen. Ik ben 34 en ik kom uit Tilburg. Sinds een jaar of 8 woon ik samen met Vincent in Eindhoven. Sinds 24 december vorig jaar hebben we een dochtertje, Sara. Als klein meisje had ik al een analoge spiegelreflex, mijn vader leerde mij fotograferen. Later werd dit één van mijn grootste hobby’s, ik was er erg goed in en kon er mijn ei in kwijt.

Doorstuderen

Toen ik wat ouder werd ben ik grafisch ontwerpen gaan studeren aan het Sint Lucas. In het laatste jaar moesten we een specialisatie kiezen. Hier hoefde ik niet lang over na te denken, dat werd fotografie! Toen ik daarmee klaar was wist ik wel dat ik door wilde leren. Ik was het studeren nog lang niet zat en wilde graag verdieping in mijn kennis en techniek. Zo kwam het idee om Fotografie te gaan studeren aan Kunstacademie St. Joost. Daar heb ik een heleboel geleerd. Na mijn studies had ik diverse banen op het grafische en fotografische vlak. Zo heb ik ervaring als productfotograaf, als dtp-er/vormgever en als medewerker in een fotowinkel waar ik ook pasfoto’s maakte van zowel kinderen als volwassenen.

een foto van Sophie Verstappen van Sophie Babyfotografie

Toen ik vorig jaar goed en wel zwanger was van Sara eindigde helaas mijn contract. Maar ik kwam mijn zwangerschap bijzonder fit door! Tijdens de bevalling verloor ik een liter bloed. Hierdoor was ik de eerste periode erg slap. Pas achteraf had ik spijt dat ik geen goede foto van Sara had kunnen maken. Zo werd het idee geboren voor Sophie Babyfotografie. Ik was altijd al gek op kinderen, maar had nooit geweten wat ik daarmee wilde doen. En ineens had ik het antwoord! Het leek mij fantastisch om mooie Newbornshoots te doen en deze zelf te stylen. Een full frame camera had ik een jaar geleden al gekocht, dus dat kwam goed uit.

Workshop

Gaandeweg kwam ik op Google Brenda Olie tegen. Ik besloot bij haar enkele workshops te volgen om een goede start te kunnen maken. Niet veel later plaatste ik mijn eerste oproepje voor modellen! Daarna was ik druk bezig met het vullen van mijn portfolio. Op dit moment ben ik nog vooral bezig met Newborn en heb ik een paar Zwangerschapsshoots gedaan. Hierna wil ik ook baby- en cakesmash shoots gaan opstarten en meer zwangerschapsshoots doen. Hiervoor zal ik de komende tijd dan ook op zoek gaan naar mooie spullen!

een foto van mij aan het werk tijdens een newbornshoot.

Dus ben jij zwanger en ben je alvast op zoek naar een goede Newbornfotograaf? Dan kun je bij mij terecht voor een Newbornshoot. Of ben je pas bevallen en wil je een leuke Babyshoot? Neem dan even contact met me op! Hou er wel rekening mee dat ik (regio) Eindhoven als werkgebied hanteer. Dit in verband met de hoeveelheid werk per shoot.