Over mijn achtergronden voor tijdens newborn- en babyshoots

Vandaag leek het me leuk om jullie eens wat achtergrondinformatie te geven over een van mijn favoriete tools tijdens mijn newborn- en babyshoots. Als je ooit een newbornshoot bij mij hebt geboekt of als jouw baby model heeft gestaan weet je dat ik altijd best wat spullen meeneem naar de shoot. Natuurlijk neem ik een flink aantal props mee. Maar er zijn meer belangrijke dingen. Tijdens een shoot neem ik namelijk ook altijd minimaal drie opgerolde achtergronden mee. Dat was dus die grote koker die uit de auto kwam tijdens je newbornshoot šŸ™‚ Deze achtergronden gebruik ik om snel een andere stijl of sfeer neer te kunnen zetten tijdens bijvoorbeeld een babyshoot. Ik heb deze achtergronden inmiddels in allerlei soorten en kleuren. Denk bijvoorbeeld aan de basiskleuren, zoals grijs, beige, roze en blauw. Maar ook mijn lichtgroene achtergrond komt vaak goed van pas. Daarnaast heb ik bijvoorbeeld ook roestbruin, mintgroen, lila en donker turquoise. Afhankelijk van de top 3 lievelingskleuren die de ouders hebben aangegeven bij het boeken, weet ik dan welke achtergronden ik moet oprollen om mee te nemen.

een foto van een baby in het wit tijdens een babyshoot

Voor deze babyshoot gebruikte ik de grijze achtergrond.

een foto van een newborn in het blauw tijdens een newbornshoot

Donker turquoise is een van mijn favoriete achtergronden!

Kwetsbaar

Aangezien de canvas achtergronden snel vies worden en erg gevoelig zijn voor kreukels, vraag ik ouders altijd op sokken te lopen als ze in de buurt zijn tijdens de shoot. Bijvoorbeeld als je gaat assisteren. Op die manier weet ik zeker dat ik de achtergrond zo schoon mogelijk houd en ik er zo lang mogelijk mee kan doen. De meeste achtergronden zijn namelijk niet waterproof en kun je dus niet schoonmaken. Om er voor te zorgen dat de achtergronden niet beschadigen, bewaar ik ze altijd op de rol. Om kreukels te voorkomen, vraag ik vaak om hulp als ik hem ga vastklemmen op mijn statief.

een foto van mijn achtergronden voor newbornshoots

Bedankt voor het lezen!

Hopelijk vond je mijn blog ā€œOver mijn achtergrondenā€ leuk om te lezen. Ben jij zwanger en ben je alvast op zoek naar een goede Newbornfotograaf?Ā Dan kun je bij mijĀ terechtĀ voor eenĀ NewbornshootĀ met jouw pasgeboren baby. Of wil je meer informatie overĀ babyfotografie? Neem dan evenĀ contactĀ met me op! Als voorproefje kan je me alvast volgen opĀ FacebookĀ enĀ InstagramĀ of je aanmelden op deĀ nieuwsbrief. Hou er wel rekening mee dat ik (regio) Eindhoven als werkgebied hanteer: maximaal 30 min rijden. Dit in verband met de hoeveelheid werk per newborn shoot.