Embossing: een prachtige toevoeging aan je album!

En dan wel op de cover, om precies te zijn. Wat is embossing precies? Embossing is een methode om bijvoorbeeld tekst toe te voegen aan de cover van je album. De naam of het logo wordt dan met behulp van een stans in het album gedrukt. Dit geeft net dat beetje extra luxe gevoel aan je toch al prachtige fotoalbum. Zeker in combinatie met bepaalde soorten kunstleer geeft dit een prachtig effect! Wil je weten welke verschillende mogelijkheden er zoal zijn? Ik somde ze voor je op. Lees maar even mee 🙂

Dit is een embossing toegevoegd aan het velvet kunstleer album van de newbornshoot van Elise.           Goedgekeurd door haarzelf 🙂

Welke opties zijn er bij embossing?

  • gewone embossing
  • folie embossing in zilver, goud of rose goud

De letters worden per stuk ongeveer een centimeter breed.

De embossing kan worden uitgevoerd in 3 lettertypes:

De embossing kan op 4 verschillende plaatsen op de cover worden geplaatst:

een foto die de mogelijkheden van embossing op je album toont

  1. 1. In het midden
  2. Op 1/3e van boven
  3. Op 1/3e van de onderrand
  4. Rechts onderaan

een foto van het linnen album wat hoort bij het Maan pakket

Standaard wordt de embossing techniek ook gebruikt voor mijn logo op de achterkant van het album.                       Bij dit voorbeeld zien we een canvas album.

Wat kost dat?

Hoewel embossing een prachtige techniek en een mooie aanvulling is voor je album, is hij helaas nog niet inbegrepen bij het standaard album. Vanwege de diverse mogelijkheden worden er verschillende prijzen gehanteerd. Wil je de precieze kosten van deze upgrade weten? Neem dan gerust even contact met me op 🙂 Dan kijk ik het even voor je na.

Bedankt voor het lezen!

Hopelijk vond je mijn blog “Over embossing op je album” leuk om te lezen. Wil je meer informatie over een cakesmash shoot? Of wil je meer weten over babyfotografie? Of misschien ben je zwanger en ben je alvast op zoek naar een goede Newbornfotograaf met een fotostudio? Dan kun je bij mij terecht voor een Newbornshoot met jouw pasgeboren baby. Neem dan even contact met me op! Als voorproefje kan je me alvast volgen op Facebook en Instagram of je aanmelden op de nieuwsbrief.