Een lijstje bij het geboortekaartje

Toen ik zwanger was waren wij het er over eens dat we het zo duurzaam mogelijk wilden houden. Daarnaast zijn we allebei van de praktische kant. We besloten daarom om een lijstje voor de kraamvisite te maken met o.a. een kraamcadeau top 10. Dit lijstje hebben we bij het geboortekaartje gestopt. Hierop hebben we van alles gezet, voor zowel een klein als een groot budget. Zo wisten we te voorkomen dat we bergen knuffels kregen. Ook hebben we op het lijstje aangegeven dat we geen bezwaar hebben tegen tweedehands spullen. Zo zijn er onder andere een leuke blokkenwagen en een vormenstoof onze kant op gekomen. Toch hartstikke zonde om te laten verstoffen op zolder?

Het lijstje werd eigenlijk door iedereen goed ontvangen. Als ik er op terug kijk, kan ik wel zeggen dat bepaalde dingen een groot succes waren, of nog steeds zijn. Aan welke dingen hebben we nu het meeste gehad? En wat was nou ècht leuk en handig om te krijgen? 🙂

Kraamcadeau top 10

  • Een goede draagzak

De Bondolino kregen wij van mijn ouders nadat we een consult hadden gedaan bij een draagdoekconsulente. De draagzak heeft hier goed geholpen bij het ’s avonds in slaap vallen de eerste paar maanden. En later ging hij altijd mee als we stukjes gingen wandelen. Ook op vakanties is hij veel gebruikt. Kortom: een aanrader.

  • Het Derian babytentje

Het Derian tentje had ik gezien bij vrienden en leek mij erg handig. Wij houden heel erg van reizen, dus zou het tentje zeker van pas komen. Tijdens onze rondreis door Europa met een camper hebben we het tentje in de alkoof geplaatst. Ons meisje was toen 10 maanden oud. Gordijntje en veiligheidsnet dicht, en kind sliep vanaf dag een perfect. Ook met feestjes is het een handig ding. Al met al hebben we het al veel gebruikt! De peuterversie heb ik op Marktplaats gescoord en ligt al klaar op zolder.

  • Een newbornshoot!

Ja, ik weet het, wij van WC-eend… Wij hebben er zelf geen kado gekregen. Waarschijnlijk omdat iedereen weet dat ik fotograaf ben en dat zelf wel zou doen. Maar ik had een bon voor een newbornshoot toch wel leuk gevonden. Ik was namelijk veel te slap om goede foto’s te maken, vlak na de bevalling.

  • Eten en tussendoortjes!

Onze families namen regelmatig een pan eten mee als ze langskwamen op kraamvisite. Ook een tas met tussendoortjes van de supermarkt wist ik erg te waarderen. Zeker tijdens de opstart van de borstvoeding!

  • Een muziekmobiel

Deze vond ik leuk om te krijgen, maar ik heb hem zelf ook wel eens cadeau gegeven. Die van ons is in elk geval heel veel gebruikt. Tip: kies er een met een muziekje dat ook voor de 1000e keer nog goed aan te horen is 🙂

een foto van ingepakte kraamcadeaus voor zowel jongens als meisjes

…kraamcadeau top 10 vervolg

  • Een XL badcape

We hebben ook een grotere badcape gekregen. De normale zijn ook heel fijn, maar daar groeien ze heel snel uit. De grotere variant gebruiken we nu nog steeds. Hij doet uitstekend dienst na het badderen, douchen en zwemmen.

  • De houten Little Dutch blokkentrein

Persoonlijk ben ik fan van het houten speelgoed van Little Dutch. Erg stevig en dus duurzaam. Deze trein wilde ik graag hebben en was (en is!) hier een groot succes. Ze heeft er al uren mee gespeeld. Bij verschillende winkels kun je deze niet alleen kopen, maar ook nog laten voorzien van de naam van het kindje. Hoe leuk is dat?

  • Leuke voorleesboeken

Ik ben dol op voorlezen. Dit boek stond niet op de lijst, maar ik was er wel erg blij mee toen de buren ermee aankwamen. Hij komt dan ook regelmatig tevoorschijn!

  • Een handgemaakte rammelaar

Ook niet op de lijst, maar wel erg leuk om te krijgen: een handgemaakte rammelaar. Gewoon het idee dat iemand persoonlijk bezig is geweest voor jouw kindje vind ik heel bijzonder en lief 🙂

  • De Hema cadeaukaart

De Hema cadeaukaart is altijd fijn om te krijgen. Je neemt hem lekker mee naar de winkel als je weer eens rompers, spenen, spuugdoekjes of kleertjes nodig hebt. Deze geven wij zelf ook eigenlijk altijd aan vrienden die net een kindje hebben gekregen, dit wordt eigenlijk altijd wel gewaardeerd.

Zo na het lezen van deze Kraamcadeau top 10, nu heb je een overzicht van wat ik nu echt leuk vond om te krijgen. Natuurlijk is het ook heel persoonlijk. Wel of geen lijstje en wil je je gewoon laten verrassen? Mijn tip is dan ook: Kijk vooral wat bij jullie past!

een foto van een kraammand met een kussen knuffel en speen
Foto: 24baby.nl

Interesse in een Newbornshoot?

Ben jij zwanger en ben je alvast op zoek naar een goede Newbornfotograaf? Dan kun je bij mij terecht voor een Newbornshoot. Of ben je pas bevallen en wil je een leuke Babyshoot? Neem dan even contact met me op! Als voorproefje kan je me alvast volgen op Facebook en Instagram. Hou er wel rekening mee dat ik (regio) Eindhoven als werkgebied hanteer. Dit in verband met de hoeveelheid werk per shoot.