Wat als mijn baby niet gaat slapen of niet wil meewerken?

Een newbornshoot kan het beste plaatsvinden op dag 6 t/m 11 na geboorte. Dan is de baby nog goed slaperig en het makkelijkst te poseren. Is de baby ouder dan 2 weken? Dan is de baby al meer op aarde, dat is normaal. Het komt eigenlijk nooit voor dat een newborn van minder dan een maand oud heel de newbornshoot wakker is. De kans dat de baby dan hele shoot slaapt is kleiner en in de meeste gevallen krijgen we ook wakkere foto’s. Wat je wel kunt doen, is een badje maken voor de shoot en daarna de voeding geven.

Word je baby prematuur geboren? Dan hebben we iets meer tijd om de newbornshoot te plannen. Bij overtijd baby’s zijn dag 6 t/m 8 ideaal om te fotograferen

Als het je lukt om de baby daarna zo goed mogelijk wakker te houden, is de kans groot dat de baby tijdens de shoot in slaap valt. Vaak slapen ze dan ook wat langer door en kunnen we sneller doorwerken. Mocht de baby om wat voor reden dan ook niet goed meewerken, dan kunnen we ons plan altijd aanpassen en wakkere foto’s maken of een andere set fotograferen. Dat is immers het grote voordeel van een newbornshoot in de fotostudio in Eindhoven.

een foto van een newborn in het lila tijdens een newbornshoot in de fotostudio in Eindhoven

Ik ben op zoek naar een kado voor een babyshower of kraamborrel. Heb jij ook cadeaubonnen?

Wat leuk dat je op zoek bent naar een geschikt cadeau. Een newborn- of babyshoot wordt vaak gegeven als cadeau. Het kan zelfs bij een zwangerschapsshoot of een cakesmash shoot! In de fotostudio zijn mooie cadeaubonnen aanwezig. Het is prettig om eerst contact met mij op te nemen. Dan kan ik even in de agenda kijken of er nog een plekje is. Daarna kun je dit formulier invullen zodat ik alle gegevens heb en de factuur kan maken. Daarna zal ik de cadeaubon (gratis!) verzenden of je kunt deze ophalen in de fotostudio. Daar kan je ook met Pin betalen als dat handig is. Als je wil is het ook mogelijk om het formulier pas in te vullen in de studio en de cadeaubon meteen mee te nemen. Stel dat het de ontvanger -om wat voor reden dan ook- niet lukt om op tijd de newbornshoot in te plannen, dan kan de cadeaubon worden omgezet in een babyshoot.

Mijn advies? Koop je cadeaubon op tijd zodat je zeker weet dat ik nog plek heb voor een newborn- of babyshoot.

een ouderfoto in het creme tijdens een newbornshoot in de fotostudio in Eindhoven

We willen ook samen met de baby op de foto. Heb je kledingtips voor ons?

Jazeker heb ik die, fijn dat je het vraagt 🙂 In de informatiebrief die je ontvangt na het boeken staan alle tips uitgebreid omschreven. Maar ik zal het hier ook uitleggen. Zorg er in de eerste plaats voor dat je geen kleding aantrekt met prints of logo’s. Het is erg fijn als het lukt om jullie boven en onderkleding in dezelfde kleur te stylen. Bijvoorbeeld een zwarte trui met broek. Het mag ook best donkerblauw of crème zijn. Als dat niet lukt dan kun je ook denken aan een jurk, of in ieder geval de broeken in dezelfde kleur. Bijvoorbeeld beide een zwarte spijkerbroek. Denk in ieder geval aan neutrale kleuren. Verder is het fijn als kleding niet verwassen en netjes gestreken is. Let op slijtplekken en doe geen telefoons of andere spullen in je broekzakken op de dag van de shoot. Horloges ook liever af.

een babyfoto in het creme tijdens een babyshoot in de fotostudio in Eindhoven

Mijn man of vriend kan niet aanwezig zijn tijdens de newbornshoot. Is daar een oplossing voor?

Probeer, als je graag een newbornshoot wil boeken, het belang van op tijd shooten goed uit te leggen aan je partner. De tijd wacht namelijk niet en jullie kindje wordt alleen maar groter! Vaak lukt het dan ook wel om de andere afspraken te verzetten zodat je partner er alsnog bij kan zijn.

Een newbornshoot is ook een bijzondere ervaring voor jullie als (nieuw) gezin. Daar mogen jullie samen van genieten

Stel, het lukt echt niet om te regelen dat je partner meekan naar de newbornshoot. In sommige gevallen wordt dan iemand anders als assistent meegenomen. De voorwaarden zijn dat die persoon in staat is om te bukken en knielen en dat het een bekende is van de baby. In de praktijk komt vaak een broer, zus of oma mee. Ook een vriendin kan een goede oplossing bieden. Ik moet wel zeggen dat de newbornshoot vaak als erg bijzonder wordt ervaren, zeker door de partner.

een foto van een newborn baby in het roze tijdens een newbornshoot in de fotostudio in Eindhoven

Hoe gaat het verder na de shoot?

Na de shoot ga ik binnen 2 weken de gallery met 20 foto’s klaar maken voor jullie. Daarna krijg je een appje om de bestelafspraak te plannen. Tijdens deze bestelafspraak van 1 tot 1,5 uur kiezen we samen de foto’s en stellen we het album samen. Upgraden is altijd mogelijk. Wil je ook iets moois voor aan de muur? De gekozen foto’s krijg je na de bestelafspraak meteen mee naar huis op een USB-stick. Het album wordt voor jullie besteld en heeft in de meeste gevallen een levertijd van 6 tot 8 weken.

 

Bedankt voor het lezen!

Hopelijk vond je mijn blog “De newbornshoot van  Elin” leuk om te lezen. Ben je zwanger en ben je alvast op zoek naar een goede Newbornfotograaf? Dan kun je bij mij terecht voor een Newbornshoot met jouw pasgeboren baby. Wil je meer informatie over baby shoots? Of wil je meer weten over babyfotografie? Neem dan even contact met me op! Als voorproefje kan je me alvast volgen op Facebook en Instagram of je aanmelden op de nieuwsbrief. Je bent altijd welkom voor een babyshoot in mijn fotostudio in Eindhoven 🙂