Vandaag leg ik jullie in deze blog uit hoe de bestelafspraak in zijn werk gaat. Heb je dit dus altijd al afgevraagd? Lees dan vooral verder.

Waarom een bestelafspraak?

De bestelafspraak is een stukje service van mij als professioneel fotograaf. Ik laat jullie immers graag de verschillende mogelijkheden zien op het gebied van albums en producten. Er is veel op de markt, en ik vind niet alles goed. Daarom heb ik gekozen voor producten waar ik zelf 100% achter sta en welke ik jullie graag laat zien. Tijdens de bestelafspraak is er geen afname verplichting; het is helemaal aan jullie of je het iets vindt of niet. Is een Ster pakket met het bijhorende album voldoende voor jullie? Ook helemaal prima.

De bestelafspraak plannen

Als de nwborn-, baby of cakesmash shoot achter de rug is, ga ik aan de slag om de gallery met jullie foto’s zo snel mogelijk af te hebben. Ik streef hierbij naar 2 weken. Als de foto’s bijna klaar zijn, ontvang je een berichtje van mij om de bestelafspraak in de studio te plannen. Gemiddeld duurt een bestelafspraak 1 tot 1,5 uur. Bestelafspraken voor baby- en cakesmash shoots probeer ik altijd in de namiddag te plannen, omdat de meeste ouders werken. In de praktijk blijkt 15.00 of 15.30 uur dan ook de ideale tijd om af te spreken. Gaat het om een newbornshoot? Dan plan ik de afspraak vaak om 10.30 of 11.00 uur in. In hetzelfde appje vraag ik ook om een foto van een van jullie geschikte witte muren voor een foto aan de muur, daarover later meer.

Terug in de studio

Als het zover is zie ik jullie op de afgesproken dag en tijd terug in de studio. We beginnen vaak eerst weer met een drankje. Er wacht dan altijd een verrassing voor jullie op de tv 🙂 De mensen die al eens voor een fotostudio bij mij in de fotostudio zijn geweest weten wel wat ik bedoel.

een foto van een stapel albums tijdens de bestelafspraak

Album samenstellen

Ik laat jullie eerst de losse foto’s zien. Daarna laat ik de digitale versies van het album zien. Je krijgt altijd twee versies te zien, zodat zodat je kunt zien hoe een eventuele upgrade naar een groter album eruit zou kunnen zien. Ik laat de verschillende designopties zien en we kunnen schuiven met de foto’s. Hoeveel we aanpassen verschilt heel erg per klant. Sommige klanten vinden het album al prachtig zoals ik het heb opgemaakt, anderen willen graag het design aanpassen. Dat is natuurlijk geen enkel probleem 🙂 We passen het album net zo lang aan tot het voor jullie perfect is.

Materiaal- en kleurkeuzes bespreken

Tijdens de shoot heb ik al aandacht gegeven aan de verschillende pakketten met hun materiaal- en kleuropties. Tijdens de bestelafspraak gaan we hier verder op in. Wat had je thuis zelf al bedacht? Heb je bijvoorbeeld een sterke voorkeur voor een bepaalde kleur? Dan houden we daar rekening mee.

Wall-art en prints

Als het album klaar is laat ik ook altijd de door mij digitaal ontworpen wall-art zien: dan heb je een indruk hoe het eruit ziet als we een of meerdere foto’s aan de muur zouden hangen. De meeste klanten appen me een foto toe als ik het vraag, maar ik heb ook een algemeen voorbeeld wat ik graag gebruik. De plexifoto’s zijn op dit moment het populairst. Nadat we de wall-art hebben besproken vraag ik of jullie nog interesse hebben in het opa en oma pakket of nog prints willen. Is alles compleet? Dan vul ik alle gegevens in op jullie bestelformulier. Tot slot vertel ik je de levertijd(en) zodat je weet waar je aan toe bent. Dan mogen jullie weer naar huis.

Bedankt voor het lezen!

Hopelijk vond je mijn blog “Hoe de bestelafspraak in zijn werk gaat” leuk om te lezen. Ben je zwanger en ben je alvast op zoek naar een goede Newbornfotograaf? Dan kun je bij mij terecht voor een Newbornshoot met jouw pasgeboren baby. Wil je meer informatie over baby shoots? Of wil je meer weten over babyfotografie? Neem dan even contact met me op! Als voorproefje kan je me alvast volgen op Facebook en Instagram of je aanmelden op de nieuwsbrief. Je bent altijd welkom voor een babyshoot in mijn fotostudio in Eindhoven 🙂