Het wrappen tijdens newborn fotografie

Het leek me leuk om eens een blog te schrijven over het wrappen van de newborn tijdens newborn fotografie. Tijdens de newbornshoots wrap ik de baby van tevoren. Hier zijn echt ontelbaar veel technieken voor. Bijna iedere baby- en newbornfotograaf werkt met een paar vaste technieken die hij of zij goed in de vingers heeft en snel kan toepassen op een slapende baby. Ook ik heb natuurlijk mijn favorieten, waarvan ik weet dat ze 9 van de 10 keer een succes zijn. Deze technieken worden door mij als newbornfotograaf veelvuldig geoefend en verbeterd. Oefening baart kunst! 🙂 Daarnaast probeer ik regelmatig nieuwe wraptechnieken, omdat het zorgt voor een uitgebreidere gallery.

een newborn in het lila tijdens een newbornshoot in eindhoven

Waarom wrappen we de newborn?

  • De baby voelt zich geborgen, alsof ze terug zijn in de baarmoeder
  • De baby slaapt makkelijker in en beter door
  • Het houdt de warmte goed vast (extra belangrijk bij kleine en te vroeg geboren baby’s)
  • Op deze manier kun je als fotograaf de luier verbergen zodat deze niet in beeld komt
  • Een bijpassende wrap zorgt voor een geheel met de rest van de styling

Hoe werkt het wrappen?

Voor het wrappen tijdens de newbornshoot wordt een wrap of doek gebruikt. Deze zijn te koop in alle soorten en maten. Er zijn gebreide wraps van wol, maar je hebt ze ook van verschillende stretchmaterialen. Deze zijn erg fijn omdat je de baby dan lekker strak kan wrappen en instoppen. Zo hebben ze het gevoel dat ze weer terug zijn in de baarmoeder. Hier worden ze rustig van en dat helpt bij het maken van slapende foto’s. Er zijn zowel transparante als niet transparante wraps te koop. Als een klant een shoot boekt, probeer ik altijd te werken met verschillende soorten wraps. Vaak neem ik zelfs verschillende wraps per set mee, zodat we kunnen afwisselen als de baby het toelaat.

een newborn in het paars tijdens een newbornshoot in eindhoven

Tot wanneer wrappen we de baby?

Tot uiterlijk 6 weken oud behandelen we de baby tijdens een fotoshoot als een newborn en gaan we dus proberen te wrappen tijdens de newbornshoot. Wel moeten we dan vaak al uitwijken naar wat grotere props om de baby in te leggen. Het veelgevraagde bedje is bijvoorbeeld vooral geschikt voor kindjes van ongeveer twee weken. Daarna wordt de baby alweer te groot. Dat gaat snel, hè?

Hygiëne is belangrijk!

Wat ik altijd erg belangrijk vind is de hygiëne. Na de newborn shoot was ik altijd alle gebruikte wraps en mutsjes. Op die manier weet ik zeker dat alles schoon is voor de volgende shoot. Wel zo fris, toch?

Bedankt voor het lezen!

Hopelijk vond je mijn blog “Het wrappen van de newborn tijdens de newbornshoot” leuk om te lezen. Ben jij zwanger en ben je alvast op zoek naar een goede Newbornfotograaf? Dan kun je bij mij terecht voor een Newbornshoot met jouw pasgeboren baby. Of wil je meer informatie over newborn fotografie? Neem dan even contact met me op! Als voorproefje kan je me alvast volgen op Facebook en Instagram of je aanmelden op de nieuwsbrief. Hou er wel rekening mee dat ik (regio) Eindhoven als werkgebied hanteer: maximaal 30 min rijden. Dit in verband met de hoeveelheid werk per newborn shoot.