Tijd om de foto’s van je shoot op de USB stick te zetten

Sinds kort maak ik na elke baby- of newbornshoot een bestelafspraak met jullie om de foto’s te laten zien en ze persoonlijk te overhandigen. Dat betekent dat bij iedere shoot een USB stick zit inbegrepen. Wel zo persoonlijk en leuk! Hier wordt altijd heel leuk gereageerd. Voor de bestelafspraak bereid ik van tevoren drie dingen voor:

  • Het korte filmpje/ de fotopresentatie
  • Het digitale proefalbum
  • De gallery van 20 bewerkte foto’s

Hoe gaan we te werk?

Zodra de foto’s klaar zijn, in de regel binnen twee weken, stuur ik een appje om de bestelafspraak te plannen. Een bestelafspraak zal maximaal een uur duren en doen we met beide ouders. We beginnen met het filmpje, daarna laat ik jullie het digitale proefalbum zien. Deze vul ik met de 12 foto’s die ik het beste vind, maar tijdens deze bestelafspraak kunnen we het album aanpassen naar je smaak. Daarnaast neem ik ook de proefalbums en canvas weer mee om je -nogmaals- de mogelijkheden te laten zien. Ook neem ik tijdens de bestelafspraak de kleurenwaaiers mee, zodat je een kleur kan uitkiezen voor je fotoalbum.

Tijdens de bestelafspraak nemen we de tijd om een passende herinnering voor jullie samen te stellen.

Levertijd van het album

Je ontvangt het album per pakketpost met PostNL. De levertijd van een album ligt meestal op 4 weken, afhankelijk van de drukte. Wil je later een fotoalbum bestellen? Dan betaal je meer dan dat je het album in een pakket afneemt. Dit komt omdat ik extra op en neer rijd om het album met jullie samen te stellen.

Als laatste lopen we samen door de foto’s. Bij alle pakketten zitten 12 van de 20 foto’s inbegrepen. Heel vaak kunnen mensen niet kiezen 🙂 In dat geval kun je voor € 99,- meer upgraden naar alle 20. De foto’s worden vervolgens door mij op een USB stick geplaatst. Ondertussen ontvang je het betaalverzoek via de app, de factuur zet ik op de USB stick erbij. Zodra het betaalverzoek betaald is zijn de foto’s dus van jou. Als je wilt kun je ze dezelfde dag nog gebruiken voor het geboortekaartje!

Op de stick staan altijd 2 mappen:

  • lowres of delen: om te delen via Whatsapp, Facebook ed, dit is een kleiner formaat van lage kwaliteit
  • highres of afdrukken: om te printen

 

een foto van de USB stick tijdens de bestelafspraak na een newbornshoot

De foto’s worden minimaal een jaar bewaard in mijn archief, maar zorg ook altijd voor een extra backup op een computer, laptop, harde schijf of in de Cloud. Zo verklein je de kans op verloren bestanden om wat voor reden dan ook.

Bedankt voor het lezen!

Hopelijk vond je mijn blog “De foto’s van je shoot op USB” leuk om te lezen. Ben jij zwanger en ben je alvast op zoek naar een goede Newbornfotograaf? Dan kun je bij mij terecht voor een Newbornshoot met jouw pasgeboren baby. Of wil je meer informatie over babyfotografie? Neem dan even contact met me op! Als voorproefje kan je me alvast volgen op Facebook en Instagram of je aanmelden op de nieuwsbrief. Hou er wel rekening mee dat ik (regio) Eindhoven als werkgebied hanteer: maximaal 30 min rijden. Dit in verband met de hoeveelheid werk per newborn shoot.