Het leek me wel eens leuk om een blog over de voordelen van mijn kacheltje te schrijven! Wie bij mij een Newbornshoot boekt, leert dat het slim is om de kamer waar je denkt dat ik ga fotograferen voor te verwarmen. Maar ik neem ook altijd zelf mijn kacheltje mee. Op die manier is de kamer lekker snel op de juiste temperatuur.

Voorbereiding

Voordat ik kan beginnen met fotograferen, bouw ik de set op. Dat doe ik meestal samen met de vader. Als eerste ga ik op zoek naar een geschikt stopcontact voor mijn kacheltje. De kachel komt vóór of naast de achtergrond aan de linker of rechterkant van de set te staan. Waar precies, hangt af van waar het raam is en de afstand tot het stopcontact. Het kacheltje zet ik vaak metéén aan nadat we de achtergrond hebben opgehangen. Met de deur dicht kan de ruimte alvast voorverwarmen terwijl ik de rest van de styling en props klaarzet.

De ideale temperatuur

Wist je dat de ideale temperatuur voor een Newbornshoot rond de 26 graden ligt? Dat is dan ook de temperatuur waar ik mijn kacheltje op instel. Er zit een thermostaat in, maar ik hou de temperatuur ook zelf in de gaten. Zeker als de (vloer)verwarming meedraait kan het soms iets te snel gaan. Is een huis wat ouder en niet zo goed geïsoleerd? Dan stookt de kachel het lekker warm. Zo warm, dat ik eigenlijk altijd in zomerkleding loop tijdens het fotograferen. Ja hoor, ook in de winter! 🙂

Veiligheid

Om de veiligheid te waarborgen zet ik de kachel altijd op veilige afstand van mezelf en de baby. De kachel zelf is beschermd met een valbeveiliging: als hij valt slaat hij af. Het is wel eens voorgekomen dat een vader met zijn newborn iets te dicht bij de kachel kwam. Aangezien iemand in de eerste twee weken van het ouderschap niet op zijn scherpst is, let ik altijd goed op wat er gebeurt tijdens de shoot.

een foto van mij met mijn kacheltje tijdens een newbornshoot

Blazend geluid

Mijn kacheltje heeft nog een voordeel. Het blazende geluid wat mijn kacheltje produceert wordt door Newborns vaak als prettig ervaren. In combinatie met een White noise-app zorgt het ervoor dat ze sneller in een diepe slaap vallen. 

Extra drinken

Tijdens de shoot staat de kachel meestal meestal minimaal 3 uur aan. Ik adviseer altijd om extra te drinken, zelf let ik hier ook op. De baby kan eerder honger hebben, dit is volstrekt normaal. Je baby drinkt namelijk nog geen water en komt in plaats daarvan voor een extra voeding. Vandaar dat ik altijd aangeef dat het slim is om het normale dagritme vandaag even los te laten. 

Bedankt voor het lezen!

Hopelijk vond je de blog “De voordelen van mijn kacheltje” leuk om te lezen. Ben jij zwanger en ben je alvast op zoek naar een goede Newbornfotograaf? Dan kun je bij mij terecht voor een Newbornshoot. Of ben je pas bevallen en wil je een leuke Babyshoot? Neem dan even contact met me op! Als voorproefje kan je me alvast volgen op Facebook en Instagram. Hou er wel rekening mee dat ik (regio) Eindhoven als werkgebied hanteer. Dit in verband met de hoeveelheid werk per shoot.