Op pad

Vandaag mag ik op pad voor de newbornshoot van Liya in Eindhoven. Eenmaal aangekomen moet ik eerst even zoeken waar ik handig kan parkeren. Als ik binnen kom, is er al goed voorverwarmd en is Liya al in bad geweest. Nu is de moeder aan het voeden. Dat scheelt vaak enorm tijdens de newbornshoot: het vergroot de kans op een snelle slaap aanzienlijk. Dus wil je kans op een geslaagde newbornshoot vergroten? Dan kun je altijd een badje maken of samen douchen van tevoren. Vaak is de baby daarna zo moe en voldaan dat ze meteen gaan slapen zodra ik aan het wrappen ga. Meestal slapen ze dan zo’n 1,5 of 2 uur aan een stuk; dat is het moment dat ik zoveel mogelijk mooie foto’s voor jullie probeer te maken.

Het opbouwen en de eerste set

Samen met de vader ruim ik de auto uit en nemen we alles mee naar de babykamer, waar de shoot zal gaan plaatsvinden. Mijn kacheltje staat al aan zodat het straks 26 graden is. Dat is namelijk de ideale temperatuur tijdens een newbornshoot. Voor vandaag heb ik de kleuren oudroze/paars, roze en lila meegenomen. Snel bouw ik samen met de vader de eerste set op: oud roze of paars. Zoals we al verwacht hadden slaapt Liya snel in: even wrappen en ze slaapt al. De eerste set staat er dan ook snel op! Ik neem nog even wat close-up foto’s en dan kunnen we door naar de volgende set.

een newborn in het oudroze tijdens een newbornshoot in Eindhoven

een newborn in het oudroze tijdens een newbornshoot in Eindhoven

Roze en Lila

Daarna gaan we door met de roze en lilakleurige sets. Liya slaapt nog steeds door, dus beide settings staan er snel op. Hoewel: als ik bijna klaar ben met de lila kleurige set begint ze te draaien. Langzaam wordt ze wakker. Ik besluit nog even door te werken tot de laatste set erop staat, en dan zit de newborn shoot erop. We doen alle spullen weer terug in de kratjes en daarna rijd ik naar huis.

een newborn in het lilla tijdens een newbornshoot in Eindhoven

Bedankt voor het lezen!

Hopelijk vond je mijn blog “De newbornshoot van Liya in Eindhoven” leuk om te lezen. Ben jij zwanger en ben je alvast op zoek naar een goede Newbornfotograaf? Dan kun je bij mij terecht voor een Newbornshoot met jouw pasgeboren baby. Of wil je meer informatie over newborn fotografie? Neem dan even contact met me op! Als voorproefje kan je me alvast volgen op Facebook en Instagram of je aanmelden op de nieuwsbrief. Hou er wel rekening mee dat ik (regio) Eindhoven als werkgebied hanteer: maximaal 30 min rijden. Dit in verband met de hoeveelheid werk per newborn shoot.