Aan de slag voor de newbornshoot van Ian in Nuenen

Vandaag mag ik weer de weg op voor een newbornshoot: dit keer voor de newbornshoot van Ian in Nuenen. De moeder heeft me de GPS coördinaten van hun huis gestuurd. Iets gaat er toch niet helemaal goed, want ik blijk bij de buren voor de deur te staan. Ach, het zal zeker niet de laatste keer zijn dat ik aanbel bij het verkeerde huis 😉 Tot nu toe is het altijd nog goed gekomen.

Slaperig

Als ik binnenkom maak ik eerst een rondje door het huis om te kijken waar ik het beste kan opbouwen. Ian is al lekker slaperig. We beginnen met zusfoto’s, zodat de zus daarna lekker kan ontspannen. Zus heeft er niet zoveel zin in vandaag. De peuterleeftijd kan lastig zijn bij het maken van broer zusfoto’s. We kunnen niet meer doen dan ons best en het lief vragen. Boos worden heeft nooit zin! Uiteindelijk staan deze foto’s erop en kunnen we verder naar de eerste set voor de baby: lichtblauw. Ian slaapt nu goed dus deze foto’s staan er zo op. Voor vandaag heb ik ook nog een bruine en olijfkleurige set bij; ietsjes meer dan normaal. Wie weet kunnen we ze allemaal doen!

een newborn in het blauw tijdens een newbornshoot in Eindhoven

Bruine set

De moeder had aangegeven een voorkeur te hebben voor aardetinten en is dan ook heel blij als ze de bruine set ziet. We bouwen de set op en voorzichtig wrap ik Ian opnieuw. Voorzichtig leg ik hem in de nieuwe prop. Gelukkig slaapt hij gewoon door en de bruine foto’s zijn dan ook niet lastig te maken. De laatste set is het emmertje met de olijfkleurige set.

een newborn in het bruin tijdens een newbornshoot in Eindhoven

Assistent

De pose in de emmer werkt alleen als er altijd een spotter of assistent naast de emmer zit. Omdat dit een hoge prop is, is er namelijk altijd kantelgevaar. Om dit te voorkomen laat ik àltijd iemand goed op de baby letten. Vaak is dit de vader. Meestal houdt de assistent een arm boven de baby, dit zie je niet op de foto. Maar dit is wel noodzakelijk om in te kunnen grijpen mocht de baby -om wat voor reden dan ook- toch bewegen.

een newborn in het groen tijdens een newbornshoot in Eindhoven

Bedankt voor het lezen!

Hopelijk vond je mijn blog “De newbornshoot van Ian in Neunen” leuk om te lezen. Wil je meer informatie over de cakesmash shoots die binnenkort live gaan? Of wil je meer weten over babyfotografie? Of misschien ben je zwanger en ben je alvast op zoek naar een goede Newbornfotograaf? Dan kun je bij mij terecht voor een Newbornshoot met jouw pasgeboren baby. Neem dan even contact met me op! Als voorproefje kan je me alvast volgen op Facebook en Instagram of je aanmelden op de nieuwsbrief. Hou er wel rekening mee dat ik (regio) Eindhoven als werkgebied hanteer: maximaal 30 min rijden. Dit in verband met de hoeveelheid werk per newborn shoot.