Op pad voor de newbornshoot

Vanmorgen mag ik weer op pad voor een newbornshoot. Dit keer voor de newbornshoot van Hamza in Eindhoven. Als ik daar aankom, is het gelukkig al lekker warm. Ik kies een van de slaapkamers uit om in te shooten. Ik bouw de set op en zet mijn kacheltje aan. Op die manier blijft het tijdens de newborn shoot rond de 26 graden en weten we zeker dat de baby niet afkoelt. Hamza heeft net gegeten en zou zo in slaap moeten vallen. Het blijkt niet mee te vallen, hij wil het niet opgeven. De setting die ik in gedachte had waarbij hij op zijn buik zou liggen, werkt dan ook helaas niet. Onderdeel van de newbornfotografie is ook het creatief zijn en schakelen als iets niet helemaal uitpakt zoals je wil, of als iets toch niet helemaal blijkt te werken. Soms reageert een newborn anders dan je gepland had. Persoonlijk zie ik dit altijd als een leuke uitdaging 🙂 Voor nu heb ik ook een oplossing in mijn hoofd. Ik besluit het om te draaien en hem op zijn rug in de prop te leggen. Dit werkt wel. Op deze manier lukt het mij -met de hulp van de moeder- toch om een aantal mooie foto’s te maken.

een foto van een newborn tijdens een newbornshoot in eindhoven

Genoeg foto’s

Voor ik het weet zit het erop en heb ik weer meer dan genoeg mooie foto’s om uit te kiezen. Dan is het tijd om mijn camera weer in te pakken en de props en spullen weer in de auto te laden. Thuis wachten mij ook nog wat taken: opruimen, wassen en de foto’s inladen. Vaak maak ik dezelfde dag ook al een selectie van foto’s die ik wil gaan bewerken.

een foto van een newborn tijdens een newbornshoot in eindhoven

Bedankt voor het lezen!

Hopelijk vond je mijn blog “De newbornshoot van Hamza in Eindhoven” leuk om te lezen. Ben jij zwanger en ben je alvast op zoek naar een goede Newbornfotograaf? Dan kun je bij mij terecht voor een Newbornshoot met jouw pasgeboren baby. Of wil je meer informatie over babyfotografie? Neem dan even contact met me op! Als voorproefje kan je me alvast volgen op Facebook en Instagram of je aanmelden op de nieuwsbrief. Hou er wel rekening mee dat ik (regio) Eindhoven als werkgebied hanteer: maximaal 30 min rijden. Dit in verband met de hoeveelheid werk per newborn shoot.