Op pad voor de newbornshoot

Vanmorgen mag ik weer op pad voor een newbornshoot: dit keer voor de newbornshoot van Dayenna in Best. Voor vandaag heb ik weer de beanbag en een emmer klaarstaan. Ik ben pas net begonnen met poses in de emmer, dit wil ik de komende tijd gaan uitbreiden. Voor vandaag heb ik de turquoise stylingset en de olijfgroene set met de emmer ingepakt. Het doel van vandaag is Dayenna rechtop in een emmer fotograferen, met de armjes op de rand. Dit is een lastige pose, en veilig werken is hierbij extra belangrijk. Ik laat altijd een ouder of assistent meekijken binnen handbereik, zodat er nooit iets kan gebeuren mocht het kindje toch ineens bewegen.

Niet willen slapen

Soms gebeurt toch waar je als newbornfotograaf bang voor bent: een newborn die niet wil slapen! Dit kan allerlei redenen hebben. De leefijd, krampjes, honger, zuigbehoefte, te koud, de hik… Wat ik eraan doe? Ik besluit haar eerst te wiegen. Ze blijft erg sterk en wakker, waarop we besluiten om ook nog een beetje extra te voeden. Uiteindelijk lukt het en valt ze in slaap. Geduld is een van de belangrijkste eigenschappen bij deze vorm van babyfotografie. Ik blijf altijd rustig en blijf vooral veel wiegen. Ook zing ik regelmatig een of meerdere slaapliedjes voor het kindje 🙂 Het is nog nooit voorgekomen dat een pasgeboren baby tijdens de hele newbornshoot wakker was. Dat redden ze niet. Wat ik wèl altijd doe, is me zo goed mogelijk voorbereiden op het moment dat ze in slaap vallen. Zodat ik zoveel mogelijk goede foto’s kan maken op het moment dat een kindje echt slaapt. Is een kindje ouder dan 12 dagen, dan zal ik altijd adviseren om eerst een badje te maken en daarna te voeden. Dan is de kans dat ze makkelijk gaan slapen het grootst.

een newborn in het groen tijdens een newbornshoot in Best

Zuigbehoefte

Dayenna heeft nog best veel zuigbehoefte, en tussendoor geef ik dan ook even de speen. Weest gerust, deze komt nooit op de foto’s 🙂 Maar het kan wel het laatste zetje zijn om een newborn te laten ontspannen of lekker in slaap te laten vallen. Dus ik vraag wel altijd of ouders er al een hebben zodat ik hem in kan zetten als dat nodig blijkt.

Sterke handjes!

Het valt me op dat Dayenna al behoorlijk sterk is in haar handjes! Maar uiteindelijk lukt het toch om haar mooi in de emmer te leggen. De assistent blijft binnen handbereik terwijl ik klaar sta om zoveel mogelijk prachtige foto’s te schieten.. Ik ga door tot ik voldoende heb, en dan kunnen we opruimen. We zetten alles weer in de auto en dan is het tijd om naar huis te gaan.

een newborn in het groen tijdens een newbornshoot in Best

Bedankt voor het lezen!

Hopelijk vond je mijn blog “De newbornshoot van Dayenna in Best” leuk om te lezen. Ben jij zwanger en ben je alvast op zoek naar een goede Newbornfotograaf? Dan kun je bij mij terecht voor een Newbornshoot met jouw pasgeboren baby. Of wil je meer informatie over newbornfotografie? Neem dan even contact met me op! Als voorproefje kan je me alvast volgen op Facebook en Instagram of je aanmelden op de nieuwsbrief. Hou er wel rekening mee dat ik (regio) Eindhoven als werkgebied hanteer: maximaal 30 min rijden. Dit in verband met de hoeveelheid werk per newborn shoot.