Vandaag mag ik aan het werk voor de newbornshoot van Cleo.

Regeldag

Als de ouders binnenkomen laat ik eerst alle albums en wall-art zien. Daarna gaan we zo zoetjes aan beginnen met de shoot. Cleo is een beetje onrustig vandaag, dus het duurt even voordat ze goed slaapt. Maar dat is normaal. Eigenlijk is bij baby’s en newborns heel veel normaal, zeg ik altijd. Het is vooral belangrijk dat je rustig blijft en de tijd neemt tijdens de shoot. Dat is precies de reden dat ik altijd zeg dat het handig is om geen andere afspraken te plannen na de shoot.

een foto van een newborn baby in het paars tijdens een newbornshoot in de fotostudio in Eindhoven

Witte set met bloemen

We starten vandaag met de witte set met bloemen. Hier hoort ook een mooi mandje bij. Als Cleo goed slaapt staan deze foto’s er snel op. Daarna maak ik wat close-up foto’s van de wimpertjes, lipjes, handjes en voetjes. Daarna staat de beanbag op het programma, hier heb ik een paarse achtergrond bij uitgekozen. Ik maak verschillende foto’s met twee hoofdbandjes om te zorgen dat we straks zoveel mogelijk verschillende foto’s hebben.

een foto van een newborn baby in het creme tijdens een newbornshoot in de fotostudio in Eindhoven

Emmertje en bedje

Daarna gaan we door naar een van de populairste of nee, misschien wel dè populairste set van dit moment: de crèmekleurige set met de emmer en de bloemen. Het duurt even voordat Cleo goed in de emmer ligt. Ook dat is volstrekt normaal, omdat iedere baby anders is en de hoeveelheid vulling in de emmer dus ook per newbornshoot verschilt. Als ze er eenmaal goed inligt wacht ik even totdat ze diep slaapt. Papa zit op de uitkijk zodat er niks kan gebeuren. Dat doe ik altijd, je weet immers niet of de baby toch ineens besluit om te gaan bewegen. Als deze foto’s erop staan gaan we door met de laatste set. Dit is de roze set met de buikpose op het bedje.

een foto van een newborn baby in het roze tijdens een newbornshoot in de fotostudio in Eindhoven

Uitrusten

Als alle foto’s erop staan is het klaar en mag Cleo weer lekker relaxen. Een newbornshoot kost de newborn altijd wel de nodige energie. Het is voor mij als fotograaf altijd belangrijk om goed aan te voelen of een pose haalbaar is en of de baby er nog een beetje zin in heeft. Mijn regel is vooral dat een newbornshoot een leuke ervaring dient te zijn!

Bedankt voor het lezen!

Hopelijk vond je mijn blog “De newbornshoot van Cleo” leuk om te lezen. Ben je zwanger en ben je alvast op zoek naar een goede Newbornfotograaf? Dan kun je bij mij terecht voor een Newbornshoot met jouw pasgeboren baby. Wil je meer informatie over baby shoots? Of wil je meer weten over babyfotografie? Neem dan even contact met me op! Als voorproefje kan je me alvast volgen op Facebook en Instagram of je aanmelden op de nieuwsbrief. Je bent altijd welkom voor een babyshoot in mijn fotostudio in Eindhoven 🙂