Als newbornfotograaf krijg ik allerlei vragen. Eerder schreef ik al De meest gestelde vragen deel 4, deel 3deel 2, en deel 1. Welke vragen kwamen dit keer het meest terug? Tijd voor De 5 meest gestelde vragen deel 5 🙂

  • “Kun je ook méér foto’s kiezen dan het pakket wat je eerst koos?”

Ja hoor, dat kan zeker! In de praktijk komt dit wel eens voor bij een cadeaushoot. Stel je hebt een pakket met 5 foto’s en je wilt er 12, dan kun je hier de prijzen terugzien. In de meeste gevallen is een upgrade naar een groter pakket het prettigst; je ontvangt dan een ander pakket op je factuur. Heb je al betaald? Dan maak ik een nieuwe factuur voor je met het verschil van de upgrade. Je laat me dan de (extra) foto’s van je keuze weten, welke ik zal versturen zodra de factuur voldaan is.

  • “Ik ben niet tevreden over een foto, kun je deze nog aanpassen?”

De gallery die ik je heb gestuurd, zijn de definitieve foto’s die je kiest. Die zijn dus al bewerkt. Het is dan ook niet gebruikelijk dat ik na het maken van je keuze nog aanpassingen doe. Ben je toch over bepaalde dingen niet tevreden of zie je een foutje op de foto? Dan pas ik dit meestal voor je aan. Neem dan even contact met me op om te kijken wat ik voor je kan betekenen.

  • “Is het mogelijk om al één foto voor het geboortekaartje te ontvangen direct na de shoot?”

Helaas behoort dit bij mij (nog) niet tot de mogelijkheden. Ik doe mijn shoots op locatie, en na een newbornshoot ben ik vaak letterlijk en figuurlijk afgewerkt 🙂 Daarna ga ik aan de slag met de selectie en start ik met de bewerkingen, maar dit is vrijwel nooit dezelfde dag. Daarnaast bewerk ik de gallery per foto, wat helaas tijd kost. Wat ik in sommige gevallen wèl kan doen, is de foto’s binnen een week leveren. Dit is afhankelijk van de drukte op dat moment. Wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan even contact met me op. 

een ouderfoto van een vader tijdens een newborn tijdens een newbornshoot in veldhoven

  • “Is het ook mogelijk om in de avonduren een newbornshoot te plannen?”

Als fotograaf kun je kiezen of je werkt met natuurlijk licht of flitsers op locatie of in een studio. Ik werk nu nog uitsluitend met natuurlijk licht op locatie, wat betekent dat ik afhankelijk ben van daglicht. Dat is van de redenen dat ik mijn shoots in de ochtend plan en altijd rond 10.00/10.30 start. Helaas is een shoot in de avonduren bij mij dan ook geen optie.

  • “Ik wil de foto’s niet online, terwijl je dit normaal wel doet?”

Tijdens het invullen van het Boekingsformulier krijg je de Algemene voorwaarden te lezen. Hierin staat dat, indien je van tevoren geen bezwaar aantekent, de foto’s door mij worden gebruikt. Wil je ze bijvoorbeeld niet online? Indien je dit van tevoren of tijdens de boeking aangeeft per mail of brief zal ik ze niet online plaatsen. Uiteraard heb ik hier alle begrip voor. Hou er echter wel rekening mee dat het “sneeuwbaleffect” van nieuwe foto’s in mijn portfolio vaak nieuwe klanten oplevert. Op die manier help je dus een ondernemer groeien! 🙂 Wil je weten welke regels ik hanteer als je tijdens of na de shoot bezwaar maakt? Dit kun je lezen onder 2. Auteursrechten.

Bedankt voor het lezen!

Hopelijk heb je iets gehad aan mijn blog “De 5 meest gestelde vragen deel 5”. Ben jij zwanger en ben je alvast op zoek naar een goede Newbornfotograaf? Dan kun je bij mij terecht voor een Newbornshoot. Of ben je pas bevallen en wil je een leuke Babyshoot? Neem dan even contact met me op! Als voorproefje kan je me alvast volgen op Facebook en Instagram of je aanmelden op de nieuwsbrief. Hou er wel rekening mee dat ik (regio) Eindhoven als werkgebied hanteer. Dit in verband met de hoeveelheid werk per shoot.