Als newborn- en babyfotograaf krijg ik natuurlijk allerlei vragen. Eerder schreef ik al De meest gestelde vragen deel 9, deel 8, deel 7, deel 6,  deel 5, deel 4deel 3deel 2, en deel 1. Welke vragen kwamen dit keer het meest terug? Tijd voor De 5 meest gestelde vragen deel 10. Lees je mee?

“Kan ik ook contant betalen?”

Deze vraag komt regelmatig terug. Op dit moment accepteer ik geen contant geld. De volledige shoot dient betaald te zijn middels een betaalverzoek binnen een week na boeking. Er is een Pin automaat op de studio voor de betaling van eventuele upgrades en producten tijdens de bestelafspraak. Op de studio is verder geen kassa of wisselgeld aanwezig.

“Mijn baby is ziek, kan ik de shoot verzetten?”

Natuurlijk kan dat! Het is altijd beter om niet te shooten met een zieke baby! Ik heb liever dat je eerlijk bent in plaats van dat je met een zieke baby naar de studio komt. Als het om een newbornshoot gaat is het soms handiger om de shoot dan om te zetten naar een babyshoot. We zetten de shoot dan om naar een andere shoot van gelijkwaardige waarde.

een baby in het creme tijdens een newbornshoot in de fotostudio in Eindhoven

“Ik wil alleen digitale bestanden. Is dit een optie bij jou?”

Nee, helaas is dat geen optie. Bij mij zit bij ieder pakket een (mini) album bij. Vanaf pakket Maan zitten er ook prints in je pakket. Ik geloof in de kracht van handgemaakte albums en prints als tastbare herinnering. Het upgraden van je pakket blijft uiteraard altijd mogelijk.

Tijdens de shoot: “Kan ik nog upgraden naar een groter pakket?”

Ja hoor. Het is altijd een groot compliment voor mij als fotograaf als je dit tijdens de shoot al aangeeft. Tijdens de bestelafspraak maak je de definitieve keuze voor eventuele producten en upgrades. Ook kiezen we het materiaal en de kleur van je albumcover. Wil je achteraf nog iets bijkopen, dan kan dit, maar dan wordt er een extra bestelafspraak gepland. Hier komen wel kosten bij kijken.

“Ik heb een Pinterest bord gemaakt van wat ik graag terug zou willen zien in mijn newbornshoot. Kun je zoiets maken?”

Deze vraag kun je eigenlijk zelf al beantwoorden door mijn newborn portfolio door te nemen. Spreekt mijn stijl je aan? Dan zijn we waarschijnlijk een goede match. Is dat niet het geval? Even goede vrienden 🙂 Tip: Begin op tijd met de zoektocht naar een geschikte newbornfotograaf, liefst als je nog enkele maanden te gaan hebt. Op die manier kun je teleurstellingen voorkomen. En vergeet ook niet om op tijd te boeken. Anders heb je kans dat de fotoshoot bij jouw lievelingsfotograaf niet door kan gaan omdat de fotograaf is volgeboekt. Dat zou zonde zijn, toch?

Bedankt voor het lezen!

Hopelijk vond je mijn blog “De meest gestelde vragen deel 10” leuk om te lezen. Wil je meer informatie over een cakesmash shoot? Of wil je meer weten over babyfotografie? Of misschien ben je zwanger en ben je alvast op zoek naar een goede Newbornfotograaf met een fotostudio? Dan kun je bij mij terecht voor een Newbornshoot met jouw pasgeboren baby. Neem dan even contact met me op! Als voorproefje kan je me alvast volgen op Facebook en Instagram of je aanmelden op de nieuwsbrief.