Kinderen in de vrieskou laten slapen, het is niet meteen advies dat Kind & Gezin zou meegeven. Toch is het traditie in Zweden. Speciaal voor jullie zette ik de gekste babytradities ter wereld op een rijtje. Dan zie je pas hoe nuchter wij in Nederland omgaan met onze newborns!

Egypte

Tijdens een naamceremonie trekken de Egyptenaren een baby een wit gewaad aan. Daarna plaatsen ze de newborn in een zeef en schudden ze er voorzichtig mee. Dit zou de kinderen moeten helpen zich aan te passen aan de grillen van het leven. Dan wordt de baby op de vloer gelegd en een mes op de borstkas gelegd om slechte geesten te verjagen. Familie en vrienden leggen dan geschenken rond de baby neer. Als afsluiter wordt uitgebreid gedineerd.

Vietnam

Vietnamese moeders starten al meteen na de geboorte met zindelijkheidstraining. En niet zonder succes! Op negen maanden houden de meeste baby’s het er droog. Een moeder traint haar kind door telkens te fluiten wanneer haar kind urineert, zodat het dit geluid met een toiletbezoek associeert. Daarna kunnen ze fluiten wanneer ze willen dat de baby naar toilet gaat. Dit heeft al effect vanaf een maand of drie. Wij zijn thuis net begonnen met zindelijkheidstraining, misschien moet ik dit eens proberen? ūüôā

Zweden

Scandinavische ouders zijn ervan overtuigd dat frisse lucht goed is voor  de longen van kinderen. De meeste cr√®ches in Zweden laten daarom baby’s buiten slapen, ook wanneer het vriest. Ouders denken dat kinderen dan beter slapen. In Denemarken laten moeders en vaders vaak de buggy buiten staan wanneer ze op caf√© of in de winkel gaan.

een foto van een slapende newborn die niet zals een van de gekste babytradities ter wereld

De gekste babytradities ter wereld: het vervolg

Dominicaanse Republiek

Dominicaanse moeders en hun newborns blijven gedurende de eerste negen dagen binnen. De kinderen worden nog niet blootgesteld aan wind of zonlicht. De eerste maanden komt de moeder zo weinig mogelijk buiten met haar baby, all√©√©n wanneer het absoluut nodig is. Wanneer de baby’s dan toch buitenlicht zien, worden ze afgeschermd.

Mongoli√ę

Bijna alle Mongoolse moeders geven borstvoeding in het eerste levensjaar van hun kind. De meeste houden dit twee jaar vol. Maar volgens de Mongolen krijgen de sterkste worstelaars borstvoeding tot hun zesde levensjaar.

Denemarken

In Denemarken hangen kleine kinderen hun speen in een boom wanneer het tijd is om met te stoppen. In ruil daarvoor krijgen de kinderen een cadeautje van een fee. Deze traditie vindt plaats op de derde verjaardag.

Met dank aan HLN voor de inspiratie.

Ge√Įnteresseerd in een newbornshoot aan huis?

Hopelijk vond je de blog ‚ÄúDe gekste babytradities ter wereld‚ÄĚ leuk om te lezen. Ben jij zwanger en ben je alvast op zoek naar een goede¬†Newbornfotograaf?¬†Dan kun je bij mij¬†terecht voor een Newbornshoot. Of ben je pas bevallen en wil je een leuke Babyshoot? Neem dan even contact¬†met me op! Als voorproefje kan je me alvast volgen op¬†Facebook¬†en¬†Instagram¬†of je aanmelden op de¬†nieuwsbrief. Hou er wel rekening mee dat ik (regio) Eindhoven als werkgebied hanteer. Dit in verband met de hoeveelheid werk per shoot.