Een beetje zenuwachtig neemt de groep plaats in de zaal. Vandaag is de dag van de EHBO cursus. De instructeur begint met een voorstelronde. Als het rondje compleet is draait hij zich om. Hij vertelt dat hij behoorlijk wat spullen bij zich heeft., we moeten immers wel kunnen oefenen! Dan maakt hij de koffers open. Er komen twee babypoppen en een kinderpop tevoorschijn. Zenuwachtige stemmen gaan door de zaal. Gaan we dit echt doen? Er is nu geen weg meer terug. De Powerpoint gaat aan. We nemen eerst het reanimeren door. Voor ik het weet zak ik door mijn knieën om te oefenen. Trillerig geef ik de babypop twee mond-op-mond beademingen. Daarna druk ik met twee vingers 15 keer de borstkas in. “Al-tijd is kort-jak-je ziek, mid-den in de week maar ’s zon-dags niet”. “Pff, hij àdemt weer!” roept de vrouw naast mij opgelucht. We oefenen ook met de AED.

Vermoeiend maar nuttig

Na de dag van de EHBO cursus ben ik doodmoe. Ik kan geen vergiftiging, open botbreuk of ademstilstilstand meer zien. Toch ben ik blij dat ik dit heb gedaan. Als Newbornfotograaf heb ik veel baby’s in handen. Je moet er niet aan denken dat het een keer fout gaat tijdens een Newbornshoot! In ieder geval weet ik nu wel wat ik moet doen: de omgeving veilig maken, hulp inschakelen en 112 bellen. En starten met reanimeren. Bij een Babyshoot is het al wat makkelijker, die kindjes geven immers al meer zelf aan. Maar je weet wat ze zeggen: een ongeluk zit in een klein hoekje!

Feitje

In 2016 liepen naar schatting 27.300 kinderen van 0 tot 3 jaar letsel op waarvoor SEH-bezoek noodzakelijk was. In 9 op de 10 gevallen betrof het letsel door een privé-ongeval. (bron: veiligheid.nl)

Ik volgde de EHBO cursus via mijn gastouderbureau 4Kids, bij het Rode Kruis. Tijdens het shooten adviseer ik ouders vaak om dit ook te doen. Indien je aanvullend verzekerd bent, is dit in de meeste gevallen vergoed! Vraag dit voor de zekerheid na bij je verzekeraar.

een foto van mijn ehbo diploma die je ontvangt na de dag van de ehbo cursus

Ben jij zwanger en ben je alvast op zoek naar een goede Newbornfotograaf? Dan kun je bij mij terecht voor een Newbornshoot. Of ben je pas bevallen en wil je een leuke Babyshoot? Neem dan even contact met me op! Hou er wel rekening mee dat ik (regio) Eindhoven als werkgebied hanteer. Dit in verband met de hoeveelheid werk per shoot.