De cakesmashshoot van Milo

Voor vandaag staat er weer een mooi taartje klaar: ik mag er weer een feestje van maken. Het is tijd voor de cakesmashshoot van Milo! Milo wordt binnenkort 1 en zijn moeder wil de foto’s graag gebruiken voor de uitnodiging van zijn eerst verjaardagsfeest. De moeder heeft mooi op tijd geboekt, dus het gaat geen probleem zijn om deze deadline te halen. Voor vandaag is de lichtblauwe/mingroene set gekozen. Deze kleur is een beetje lastig te omschrijven, want hij zit er namelijk tussenin.

een foto van een baby van bijna 1 jaar tijdens zijn cakesmashshoot in de fotostudio in Eindhoven

De eenkennige fase

Als Milo binnenkomt zien we gelijk dat hij in de eenkennige fase zit. Dat is normaal in deze fase, ik geef kindjes altijd even de kans om te wennen. Daarom negeer ik ze in het begin. Dan kunnen ze even landen en meestal komen ze daarna alsnog helemaal los. Zou je het zelf fijn vinden als er iemand op je af springt zodra je ergens binnenkomt? Nee toch?

Een cakesmash shoot wordt altijd gedaan met 2 assistenten. Zo kan er een iemand naast mij zitten (een van de ouders) en de ander naast het kindje om valrisico (bij het badje) te voorkomen.

De assistente van vandaag is oma dus dat komt goed uit. Het duurt even voordat Milo loskomt. Ook dan gaan we dus niet panieken of haasten. We geven hem de knuffels die hij nodig heeft en ook als hij om een speentje vraagt, krijgt hij die. Later lukt het toch om zijn nieuwsgierige interesse voor de taart te wekken. Dan lukt het ook gelijk om wat meer zelfstandig te zitten. Kijk eens aan: toch maar weer gelukt. In een uur tijd maak ik zoveel mogelijk leuke foto’s van Milo in actie.

een foto van een baby van bijna 1 jaar tijdens zijn cakesmash shoot in de fotostudio in Eindhoven

Klaar met de taart

Bij kindjes van deze leeftijd is vaak heel duidelijk te merken wanneer ze klaar zijn met de taart. Dat is ook nu het geval. Ik ruim de taart op en vul het badje zodat de baby straks weer schoon mee naar huis kan. Ook van het badje maak ik een aantal leuke foto’s en dan zit de shoot erop. Milo mag zijn eigen kleding weer aan. Zal hij in de auto lekker gaan slapen?

Podcast

Wist je dat ik sindskort ook een podcast over het Moederschap ben begonnen? Je kunt hem hier vinden op Spotify. Hierin komen mijn leven als moeder in alle facetten aan bod, daarnaast vertel ik regelmatig over mijn fotostudio. Vind je hem leuk? Geef dan even een Ster als review. En weet je leuke onderwerpen, laat het dan ook zeker even weten.

Bedankt voor het lezen!

Hopelijk vond je mijn blog “De cakesmash shoot van Milo leuk om te lezen. Ben je zwanger en ben je op zoek naar een  Zwangerschapsfotograaf? Ook kun je bij mij terecht voor een Newbornshoot met jouw pasgeboren baby. Meer informatie? Neem dan even contact met me op! Je kan me me ook alvast volgen op Facebook en Instagram of je aanmelden op de nieuwsbrief. Je bent altijd welkom in mijn fotostudio in Eindhoven 🙂