Vandaag heb ik veel zin in de babyshoot van Lilly.

3 maanden babyshoot

Vandaag is de 3 maanden oude baby met haar ouders naar de studio gekomen voor haar babyshoot. Nu hoor ik je denken: dat is toch de normaalste zaak van de wereld bij een fotostudio? Dat klopt. Maar deze shoot is ze kado gedaan met een kadobon en ze moeten er wel 2 uur voor rijden. Enkele reis! Heel begrijpelijk dus dat de newbornshoot een babyshoot is geworden. Hierin ben ik altijd flexibel, niks moet bij mij. Als het -om wat voor reden dan ook- niet goed voelt om zo snel naar de studio te komen voor een newbornshoot, dan kunnen we er altijd een babyshoot van maken. De shoot kan dan ook plaatsvinden op een later moment, bijvoorbeeld met 3 of 12 maanden. Ik zeg altijd: kijk wat past en goed voelt! Als het anders wordt is het ook niet erg. Soms worden babyshoots namelijk verzet door ziekte. Bij mij geldt de regel dat het vooral een leuke ervaring hoort te zijn, hierin denk ik graag met jullie mee.

een baby in het roze tijdens een babyshoot in de fotostudio in Eindhoven

Less is more

Als we koffie hebben gedronken en klaar zijn om te beginnen geven de ouders aan liever geen hoofdbandjes terug te zien op de foto’s. Daarom gebruik ik die vandaag niet. We starten met de roze set en daar hoort een mutsje bij. Lilly is fit en vrolijk, dus de foto’s staan er zo op en we gaan door naar de paarse set met de petticoat. Naast verschillende meisjesachtige sets krijgt Lilly vandaag ook wat stoerdere kleertjes aan. Want waarom zou een broekje alleen voor een jongetje kunnen? Zo doen we de groene set met het hart en de groene bladeren. Deze set is nog steeds erg populair. We maken ook foto’s op het turquoise kleed met een jurkje. We hebben nu 4 sets gedaan, vaak is dat moment waarop de energie op begint te raken. Maar wat hebben we vandaag geluk, want de 3 maanden oude Lilly is nog steeds vrolijk en nieuwsgierig.

Laatste sets: Lichtgroen en zand

Het gaat zo goed dat we besluiten nog even door te gaan. We hebben ook nog een licht groene set met een jurkje en een zandkleurig kleed met een bijpassend broekje. We hebben nu veel verschillende dingen gedaan, zodat er straks ruim voldoende keuze is om een gevarieerde gallery te maken. Ik heb nu al zin in het selecteren van de foto’s!

Voor een babyshoot bereid ik  4 verschillende stylingkleuren voor, compleet met kleertjes en eventueel een hoofdbandje. Ook ouderfoto’s? Dit kan vanaf pakket Maan. Ik leg ook altijd extra sets klaar. Of we aan alles toekomen hangt van de energie van de baby af. Het liefst plannen we de babyshoot net na het slaapje, meestal rond 10.30 of 11.00 uur.

Bedankt voor het lezen!

Hopelijk vond je mijn blog “De babyshoot van Lilly” leuk om te lezen. Ben je zwanger en ben je alvast op zoek naar een goede Newbornfotograaf? Dan kun je bij mij terecht voor een Newbornshoot met jouw pasgeboren baby. Of wil je meer weten over babyfotografie? Neem dan even contact met me op! Als voorproefje kan je me alvast volgen op Facebook en Instagram of je aanmelden op de nieuwsbrief. Je bent altijd welkom voor een babyshoot in mijn fotostudio in Eindhoven 🙂