Vandaag mag ik de weg op voor de babyshoot van Kate in Mierlo. Samen met de vader bouw ik de eerste set op: lichtgroen/sage. Ik heb hier ook een jurkje bij dat precies bij het bedje past en ben erg benieuwd hoe het Kate zal staan.

Kacheltje

Allereerst zet ik mijn kacheltje aan. Deze gaat een stuk lager dan bij een newbornshoot, maar ik laat hem altijd meedraaien. Kindjes gaan tijdens een babyshoot namelijk altijd bijna bloot en worden een paar keer verkleed. De ervaring leert dat het prettiger is in een voorverwarmde kamer. 

een baby in het groen tijdens een babyshoot

Een lachje vangen

Samen met de ouders zing ik liedjes in de hoop een lachje te vangen. Met 9 maanden willen ze niet altijd meer naar iedereen zomaar lachen, wat het een leuke uitdaging maakt 🙂 Gelukkig lukt het om haar lachend op de foto te zetten en kunnen we door naar de tweede set.

Zalmroze met bloemen

Deze set heb ik nog niet eerder gebruikt. Zalmroze met bloemetje erbij staan Kate ook goed. Ook nu doen we ons uiterste best om een paar mooie foto’s te schieten. Na ongeveer een uurtje shooten totaal is Kate er een beetje klaar mee. Dat is normaal. Bij een newbornshoot nemen we altijd alle tijd en zijn we gemiddeld 3 uur bezig. Bij een babyshoot is het na een uurtje, of 1,25 uur meestal op. Het kindje wil dan meestal niet meer lachen en begint te mopperen. Dat is het moment waarop we stoppen. Ik hanteer de regel dat het leuk moet blijven, ongeacht de leeftijd van het kind.

een baby in het zalm tijdens een babyshoot

Opruimen

Dan is het tijd om op te ruimen. Samen met de vader ruim ik de auto weer in. Ik controleer altijd goed of ik niks laat liggen. Daarna nog even een raampje open zodat de warmte een beetje weg kan. En dan is het weer tijd om naar huis te rijden! Ik ben benieuwd naar de resultaten. 

 en Instagram. Hou er wel rekening mee dat ik (regio) Eindhoven als werkgebied hanteer. Dit in verband met de hoeveelheid werk per shoot.

Bedankt voor het lezen!

Hopelijk vond je mijn blog “De babyshoot van Kate in Mierlo” leuk om te lezen. Ben jij zwanger en ben je alvast op zoek naar een goede Newbornfotograaf? Dan kun je bij mij terecht voor een Newbornshoot. Of ben je pas bevallen en wil je een leuke Babyshoot? Neem dan even contact met me op! Als voorproefje kan je me alvast volgen op Facebook en Instagram of je aanmelden op de nieuwsbrief. Hou er wel rekening mee dat ik (regio) Eindhoven als werkgebied hanteer. Dit in verband met de hoeveelheid werk per shoot.