Vandaag verwelkom ik baby Fie en haar ouders in de studio voor de babyshoot van Fie. Ze wordt immers bijna 1!

Even wennen

Of je nu een baby-, newborn- of cakesmash shoot bij mij doet, één ding hebben alle shoots gemeen. Ik laat het kindje (en de ouders) eerst altijd even wennen. Als jullie binnenkomen nemen we eerst de tijd voor een drankje en praatje. Daarna laat ik vaak alvast wat mooie albums en wallart zien zodat je al een beeld krijgt bij de keuzemogelijkheden. Als het kindje ontspannen is kunnen we beginnen met de shoot.

Roze, crème, wit en paars

Voor vandaag hebben de ouders de kleuren roze, crème, wit en paars gekozen. Bij alle kleuren heb ik twee verschillende poses bedacht. Het hangt van de baby af of we ook daadwerkelijk in staat zijn om alle poses te doen. Fie moest van verder komen, maar samen met de moeder ben ik erin geslaagd om de juiste tijd te plannen. Ze komt dus goed uitgerust binnen en is vrolijk! Dat laatste is altijd fijn tijdens een babyshoot. Fie mag nu haar kleertjes uit voor de eerste set, de roze set met het bedje om op te zitten. Ze doet het zo goed dat deze foto’s zo gemaakt zijn. En dan kunnen we door met de crèmekleurige set. We werken netjes alle vier de sets af. Ze lacht bij bijna alle kleuren en we zijn in staat om alle poses te doen die ik van tevoren bedacht had.

een baby in het paars tijdens een babyshoot in de studio in Eindhoven

Snelle shoot

Een babyshoot is een snellere shoot dan een newbornshoot, vanwege het nog beperkte energieniveau van de baby. Normaal gesproken zijn we ongeveer een uur tot een uur en een kwartier bezig. Aan het einde merk je vaak dat de energie op gaat en het genoeg geweest is. Aangezien ik vooral wil dat een shoot bij mij een leuke ervaring is, passen we de tijdsduur van de babyshoot daar dus aan. Over het algemeen gaat dat goed en zijn we in dat uurtje prima in staat om veel verschillende leuke foto’s te maken!

Goed gedaan

Fie heeft het heel goed gedaan tijdens haar babyshoot. Ze is vrolijk geweest en ik ben dan ook blij met de vele verschillende foto’s, Dan mag ze nu weer lekker mee naar huis. Voor mij is het tijd om de foto’s uit te zoeken om een mooie gallery samen te stellen voor tijdens de bestelafspraak volgende week.

een baby in het roze tijdens een babyshoot in de studio in Eindhoven

Bedankt voor het lezen!

Hopelijk vond je mijn blog “De babyshoot van Fie” leuk om te lezen. Wil je meer informatie over babyshoots? Of wil je meer weten over babyfotografie? Of misschien ben je zwanger en ben je alvast op zoek naar een goede Newbornfotograaf? Dan kun je bij mij terecht voor een Newbornshoot met jouw pasgeboren baby. Neem dan even contact met me op! Als voorproefje kan je me alvast volgen op Facebook en Instagram of je aanmelden op de nieuwsbrief. Je bent altijd welkom voor een babyshoot in mijn fotostudio in Eindhoven 🙂