Als newbornfotograaf krijg ik allerlei vragen. Eerder schreef ik al De meest gestelde vragen deel 5, deel 4deel 3deel 2, en deel 1. Welke vragen kwamen dit keer het meest terug? Tijd voor De 5 meest gestelde vragen deel 6. Lees je mee?

  • “Hoe werkt de aanschaf van een kadobon?”

Als je een newbornshoot bij mij boekt voor je eigen baby, hoef je niets aan te betalen. Normaal gesproken plan ik de newborn shoot in, en stuur ik de factuur met het betaalverzoek pas daarna. Als je een kado wil voor een kraamcadeau of babyshower, dien je deze (het volledige bedrag van de shoot) wel eerst te voldoen. Na de betaling stuur ik je de kadobon toe, zodat je niet met lege handen staat. Nadat de bon kado is gegeven neem ik contact op met de zwangere om mijn werkwijze verder door te spreken. Op die manier weten de ouders in wording precies wat ze kunnen verwachten als het straks zover is.

  • “Is het ook mogelijk om foto’s te maken van open ogen tijdens de newbornshoot?”

Zoals je aan mijn portfolio kunt zien, heb ik de newborns het liefste slapend op de foto. Dat doe ik omdat baby’s nog niet goed kunnen accomoderen, soms loensen ze. Vandaar dat ik het zelf mooier vind om de baby’s met ogen dicht te fotograferen als ze nog een newborn zijn. Daarnaast kan het scherpstellen van de camera een probleem zijn, als een baby veel beweegt. Heel soms zit er een mooie treffer tussen met open ogen, maar dat geeft geen garantie. Vaak, als ze wat ouder zijn, hebben ze een deel van de shoot hun ogen open. Vandaar dat mijn advies is om dan ook een babyshoot te plannen als het kindje wat ouder is. Dan draait het namelijk om: het kind komt meer op aarde en slaapt een stuk minder. 

een baby in het roze tijdens een babyshoot

  • “Kun je ook later op de dag komen?”

Helaas werk ik met daglicht, waardoor avondshoots bij mij sowieso geen optie zijn. Daarnaast plan ik de newbornshoot zo, dat ik bij de meeste baby’s precies binnen kom lopen na de tweede voeding. Dit vergroot namelijk de kans op slaap en daarmee geslaagde foto’s. Vanwege deze redenen begin ik eigenlijk altijd tussen 10.00 en 10.30 uur met shooten. Een heel enkele keer wil ik in overleg 11.00 uur afspreken. 

  • “Heb je ook opties voor babyshoots? Ik kan de prijzen niet vinden?”

Op dit moment ben ik bezig met de laatste loodjes van de portfolio opbouw voor de Babyshoots. De prijslijst staat dan ook nog niet online. De verwachting is dat deze eind december/begin januari online komt. Vanaf dat moment zal ook het Boekingsformulier live gaan, en kunnen de shoots worden geboekt. 

  • “Wat is het verschil in babyshoots bij een baby van 3 en 6 maanden?”

Bij een kindje van 3 maanden zijn we nog beperkt in poses. Vaak kunnen ze alleen nog liggend op de rug. Als ze al wat verder zijn lukt het soms om ze op de buik te leggen, waarbij ze hun hoofdje optillen. 

Bij een kindje van 6 of 7 maanden zijn er vaak meer poses mogelijk omdat het (net!) zelfstandig kan zitten. Vaak is dit voor de veiligheid wel nog met hulp van een ouder. Ik laat tijdens de babyshoot altijd een ouder aan de zijkant zitten om het kindje te ondersteunen indien nodig. Deze leeftijden zijn allebei leuk, maar wel heel verschillend! We zien dat Babyshoots voor kindjes vanaf 6 maanden tot 1 jaar erg populair zijn. Er vindt meer interactie plaats, en voor mij wordt het steeds makkelijker om een lachje te vangen tijdens de shoot 🙂 

Bedankt voor het lezen!

Hopelijk vond je mijn blog “De 5 meest gestelde vragen deel 6” leuk om te lezen. Ben jij zwanger en ben je alvast op zoek naar een goede Newbornfotograaf? Dan kun je bij mij terecht voor een Newbornshoot met jouw pasgeboren baby. Of wil je meer informatie over newborn fotografie? Neem dan even contact met me op! Als voorproefje kan je me alvast volgen op Facebook en Instagram of je aanmelden op de nieuwsbrief. Hou er wel rekening mee dat ik (regio) Eindhoven als werkgebied hanteer: maximaal 30 min rijden. Dit in verband met de hoeveelheid werk per newborn shoot.