Als newbornfotograaf krijg ik allerlei vragen. Eerder schreef ik al De meest gestelde vragen deel 3, deel 2, en deel 1. Welke vragen kwamen dit keer het meest terug? Tijd voor De 5 meest gestelde vragen deel 4 🙂

  • “Kun je ook foto’s maken van de baby met een erfstuk, zoals een gebreid dekentje?”

Wat mij betreft is dit altijd leuk om te proberen. Wel doe ik dit altijd als laatste, als we klaar zijn met de laatste set. De ervaring leert dat we onze tijd sowieso al hard nodig hebben tijdens de newbornshoot. Ik wil er dus voor waken dat de gallery van minder mooie kwaliteit wordt. Vandaar dat ik dit soort dingen altijd als laatste doe, als de behoefte er is. Er is natuurlijk geen belofte dat het lukt, want als ik merk dat de baby er klaar mee is zal ik altijd stoppen.

  • “Doe je ook Pinterest/Instagram poses zoals chin on hands?”

Deze vraag komt vaker terug. Soms krijg ik van klanten foto’s door van fotografen die ze zelf op internet hebben gevonden. Helaas moet ik je nog teleurstellen. Poses zoals de beroemde chin on hands doe ik nog niet in verband met de veiligheid. Hiervoor ga ik eerst weer oefenen op modellen en dat heeft nu nog geen prioriteit. Mijn portfolio is een goede weergave van wat ik op dit moment kan en bied als newbornfotograaf. Je kunt ervan uitgaan dat deze up to date is en mijn prijzen in verhouding staan met mijn kennis en kunde. Veiligheid staat bij mij voorop. Vandaar dat ik zulk soort poses pas aanbied als ik kan garanderen dat het 100% veilig is en waar kan bieden voor je geld. 

  • “Kun je ook foto’s maken zonder mutsje?”

Indien het kindje al veel haartjes heeft is het vaak leuk om ook zonder mutsje te fotograferen. Ik begin altijd mèt. Waarom ik graag met mutsje of hoofdbandje fotografeer lees je hier. Als het kindje goed blijft slapen zal ik daarna indien gewenst ook fotograferen zonder mutsje. Je krijgt dan een gevarieerdere gallery en dat is natuurlijk altijd fijn. Vaak kiezen ouders dan ook enkele foto’s zonder mutsje uit.

tijdens een newbornshoot is het ook mogelijk foto's te maken zonder mutsje

  • “Heb je ook een studio of kunnen we naar jou toe komen indien we te ver weg wonen?”

Helaas heb ik nog geen studio. Op dit moment zit ik nog steeds in de opbouwfase van mijn bedrijf. Door bij jullie aan huis te werken kan ik de kosten laag houden, omdat ik geen studiohuur hoef te betalen. Helaas werk ik alleen in regio Eindhoven. Klanten die daarbuiten wonen moet ik dan ook teleurstellen. 

  • “Is het ook mogelijk om foto’s te maken met het hele gezin?”

Hou er alsjeblieft rekening mee dat ik op locatie werk, mijn mogelijkheden zijn dan ook beperkter dan die van een studiofotograaf. Helaas moet ik je ook hier teleurstellen. De achtergronden waarmee ik werk hebben niet het grootste formaat, omdat ze in de auto moeten passen. Mjin achtergronden zijn dan ook te smal voor groepen groter dan 3 mensen. Wat natuurlijk wèl kan is een newbornfoto met een of twee broers of zussen. Of natuurlijk de ouderfoto met beide ouders (en apart) en de newborn. 

Bedankt voor het lezen!

Hopelijk heb je iets gehad aan mijn blog “De 5 meest gestelde vragen deel 4”. Ben jij zwanger en ben je alvast op zoek naar een goede Newbornfotograaf? Dan kun je bij mij terecht voor een Newbornshoot. Of ben je pas bevallen en wil je een leuke Babyshoot? Neem dan even contact met me op! Als voorproefje kan je me alvast volgen op Facebook en Instagram of je aanmelden op de nieuwsbrief. Hou er wel rekening mee dat ik (regio) Eindhoven als werkgebied hanteer. Dit in verband met de hoeveelheid werk per shoot.