Ondanks Corona heb ik niks te klagen 🙂 De boekingen lopen nog goed door. Dat betekent dat ik regelmatig wordt gebeld met vragen. Een poos geleden schreef ik De 5 meest gestelde vragen deel 1. Het leek me dan ook leuk om De 5 meeste gestelde vragen deel 2 te schrijven. Zijn jullie er klaar voor?

  • “Als ik een newbornshoot bij je afneem, ontvang ik dan ook een foto op print?”

Deze terechte vraag stelde een zwangere laatst in haar zoektocht naar een newbornshoot. Echter bied ik nog geen pakketten inclusief prints of producten aan. Dat is iets voor in de toekomst, ik hoop hier dan ook volgend jaar mee te kunnen starten. Voorlopig houd ik het vanwege praktische overwegingen nog even bij digitale bestanden. De foto’s die je uit de gallery kiest kiest ontvang je in groot formaat, zodat je ze zelf kunt laten afdrukken op een product en in een grootte van jouw keuze. 

  • “Maak jij ook groepsfoto’s? Bijvoorbeeld in het geval van een derde kindje en gezinsfoto’s?”

Als je bij mij een shoot boekt, dan kom ik bij je thuis en neem ik alle spullen mee. Daar zitten ook achtergronden bij. Helaas zijn deze te smal voor groepen groter dan 3 mensen. Daarnaast werk ik met daglicht. Het is voor mij dan ook nog niet mogelijk om groepsfoto’s te maken van gezinnen met meer dan 2 kinderen, 3 kinderen samen kan wel. Nou droom ik net als iedere fotograaf van een eigen studio. Dus als jullie massaal bij mij boeken, dan komt het vanzelf goed 😉

een close up van een newborn tijdens de shoot

  • “Mijn kindje heeft nog niet veel haar. Heb je hoofdbandjes en neem je die mee als je komt?”

Dat is natuurlijk helemaal geen rare vraag! Op het gebied van babyhaar heb ik inmiddels al van alles meegemaakt. Van kaal, een klein beetje tot een volle bos, alles is mogelijk. Dat is ook een van de redenen dat ik altijd hoofdbandjes (bij meisjes) of mutsjes (bij jongetjes) meeneem. Nou is die regel niet helemaal waterdicht, want ik heb ook een paar schattige meisjesmutsjes die ik vaak gebruik. Omdat deze vaak regelmatig terugkomt, besloot ik er een blog aan te wijden. 

  • “Zal ik een badje maken van tevoren?”

Ja, graag! Als het jullie enigszins lukt om voor de shoot een badje te maken, is dat erg de moeite waard. In combinatie met een volle buik vergroot het de kans op een slapend kindje aanzienlijk! Daarom staat het ook in de informatie die ik je voor de shoot toestuur. Heb je tijd over? Let dan ook op schone oogjes en nette nageltjes. Bedankt namens jullie newbornfotograaf 🙂

  • “Kunnen we ervoor zorgen dat er hulp is? Want ik kan nog niet tillen”

Als je boekt, bel ik altijd even om het een en ander door te spreken. Een van de dingen die ik erg belangrijk vind is hulp tijdens de shoot. Hou er rekening mee dat je van tevoren niet goed kan inschatten hoe je uit de bevalling komt. Wordt het een keizersnede? Dan is het zelfs af te raden om de eerste 6 weken zwaarder dan 5 kilo te tillen of veel te bukken. Dat is dan ook de belangrijkste reden dat ik meestal de vader laat assisteren tijdens het shoot.

Sinds de regels voor vaderschapsverlof zijn aangepast, is dit meestal wel haalbaar. Omdat je kindje kan gaan rollen, moet er regelmatig iemand naast zitten om hem of haar goed in de gaten te houden. Daarnaast is het een stuk sneller opbouwen en inruimen met zijn tweeën. En last but not least: een newbornshoot is een hele leuke ervaring om als kersvers gezin mee te maken! 

Bedankt voor het lezen!

Hopelijk heb je iets gehad aan mijn blog over de 5 meest gestelde vragen deel 2. Ben jij zwanger en ben je alvast op zoek naar een goede Newbornfotograaf? Dan kun je bij mij terecht voor een Newbornshoot. Of ben je pas bevallen en wil je een leuke Babyshoot? Neem dan even contact met me op! Als voorproefje kan je me alvast volgen op Facebook en Instagram. Hou er wel rekening mee dat ik (regio) Eindhoven als werkgebied hanteer. Dit in verband met de hoeveelheid werk per shoot.