Je kunt je voorstellen dat je als Newbornfotograaf vaak dezelfde vragen krijgt. Ik besloot er een blog over te schrijven. Veel leesplezier met mijn nieuwe blog: “Wat zijn de 5 meest gestelde vragen deel 1”!

  • “Ik wil graag een shoot voor mijn kindje van twee maanden. Is dat bij jou ook een optie?”

Op dit moment ben ik nog niet zo lang bezig. Ik heb ervoor gekozen om eerst te starten met newbornfotografie. Een newbornshoot wordt in de regel in de tweede week gedaan, in ieder geval vóór dag 16. Voor babyshoots heb ik nog niet de spullen. Medio 2021 wil ik hiermee gaan starten en de eerste modellen gaan plannen. Ook cakesmash shoots ga ik dan opstarten. Wil je op dit moment een babyshoot, dan ik je helaas dus nog niet helpen!

  • “Heb je tijd voor een boeking?”

Deze vraag ontvang ik vaak van bijna uitgerekende meiden die net mijn website hebben ontdekt. Meestal krijg ik dan een mail of appje. Ik ga dan eerst telefonisch contact met je opnemen. Op die manier kunnen we even doornemen of je boeking in mijn agenda past en of je in de buurt woont. Ik doe namelijk alleen shoots binnen een half uur rijden vanaf Eindhoven. Daarnaast spreken we even door wat je verwachtingen zijn en wanneer je bent uitgerekend. Wees gerust: ik ben gewend om flexibel te zijn, want je weet nooit precies hoe het loopt met de bevalling. Tot slot vertel ik kort wat de shoot inhoudt en waar je rekening mee dient te houden. De meeste klanten vinden het fijn om goed voorgelicht te worden en ik ontvang vaak snel een boekingsformulier! 🙂

  • Tijdens de shoot: “Is die kachel echt nodig?”

Als ik bij je kom shooten, neem ik altijd een kacheltje mee. Deze gebruik ik om de ruimte waar ik ga fotograferen te verwarmen. De ideale temperatuur is 26 graden. In de zomer wordt er vaak gevraagd of de kachel wel nodig is. In de praktijk blijkt dat ik zèlfs tijdens een hittegolf nog wel (kort) de kachel moet gebruiken. Met 26 graden weten we namelijk pas zeker dat je newborn warm blijft tijdens de shoot. Maar ook tijdens het wisselen van wraps en rompertjes. Een warme baby is een slapende baby en daar gaan we voor! Geloof me, ik ben echt wel blij als de shoot erop zit en de kachel uit mag. Door de hitte kàn het zijn dat je kindje wat eerder wil drinken, dus hou altijd wat voeding bij de hand. Blijf zelf ook goed drinken, want we zijn wel even bezig.

  • Na de shoot: “Hoe gaat het nu verder en wanneer ontvang ik de foto’s?” 

In principe ontvang je de foto’s binnen 2 weken. Meestal zelfs al eerder! Mocht ik het door overmacht niet gaan redden dan laat ik je dat zo snel mogelijk weten. Als de foto’s klaar zijn stuur ik je de gallery van (minimaal) 20 kleine foto’s via We Transfer, per mail. Je kunt ze downloaden. De foto’s zijn voorzien van een watermerk en zijn bedoeld om te kiezen i.p.v te delen. Afhankelijk van het gekozen pakket laat je mij weten welke foto’s je wil hebben. Deze foto’s stuur ik je dan zonder watermerk toe in twee mappen. Low res formaat: dit zijn kleine foto’s om te delen op Facebook, Instagram, Whatsapp en meer. Een tag is altijd leuk! 🙂 Daarnaast ontvang is een map in High res formaat: deze map is om te printen. Wil je meer foto’s of een product? Laat het even weten.

  • “Het downloaden van de foto’s lukt niet, kun je me helpen?”

Als ik de foto’s verstuur via We Transfer, geef ik altijd aan dat je ze het beste kunt downloaden op een pc of laptop. Op een smartphone is het een veel ingewikkeldere procedure die niet altijd wil lukken. Op een Chrome book schijnt het ook te werken. Kom je er niet uit? Neem dan gerust even contact met me op, dan help ik je op weg. Ik krijg een melding als de bestanden zijn gedownload, dus zo weet ik of het gelukt is. 

Hopelijk heb je iets gehad aan mijn blog over de 5 meest gestelde vragen deel 1. Ben jij zwanger en ben je alvast op zoek naar een goede Newbornfotograaf? Dan kun je bij mij terecht voor een Newbornshoot. Of ben je pas bevallen en wil je een leuke Babyshoot? Neem dan even contact met me op! Als voorproefje kan je me alvast volgen op Facebook en Instagram. Hou er wel rekening mee dat ik (regio) Eindhoven als werkgebied hanteer. Dit in verband met de hoeveelheid werk per shoot.