Lang geleden schreef ik al een korte blog over de props die ik gebruik tijdens een newbornshoot. Vandaag leek het me leuk om een blog te schrijven over de 5 allerleukste props. Tijdens iedere boeking informeer ik naar je top 5 qua mooiste styling kleuren en favoriete foto’s. Hieruit kan ik vaak al voor een groot deel je smaak opmaken. Soms geven mensen tijdens de boeking aan een bedje leuk te vinden, of een voorkeur te hebben voor houten props. Ik hou hier dan tijdens de styling en voorbereiding van de shoot rekening mee. Wel zorg ik altijd voor variatie in materialen, kleuren en vormen, zodat je zoveel mogelijk verschillende sferen terugziet op de foto’s. Per shoot neem ik minimaal 3 verschillende setjes mee, soms zelfs 4.

Waar hou ik rekening mee met de keuze?

Soms weten we al van tevoren dat de moeder uitloopt of een grote baby verwacht, bijvoorbeeld bij een tweede of derde kindje. Het spreekt voor zich dat ik de kleine mandjes dan links laat liggen 🙂 Bij twijfel heb ik ook wat grotere props, zodat het kindje niet te groot lijkt op de foto. Verder is veiligheid enorm belangrijk. Ik kies altijd voor stevige props, die ik indien nodig verzwaar. Zo kunnen ze niet omvallen tijdens de shoot. Het is dus prettig als de prop van zichzelf al een zeker gewicht is. De prop zelf vul ik helemaal op, zodat de baby ten allen tijden veilig en zacht komt te liggen. Het belangrijkste hierbij is het hoofdje. 

Aanvullen en bijkopen

Natuurlijk wisselt het en zorg ik regelmatig voor aanvulling. Mijn props komen overal vandaan, nieuw en tweedehands, duur of goedkoop. Ook gaat er wel eens iets weg om de afwisseling erin te houden. Het is belangrijk dat (bijna) alle huidige props op mijn portfolio staan. Op die manier kunnen klanten in ieder geval zien welke props ik in huis heb. 

De 5 allerleukste props: de top 5

Wat is nou echt mijn top 5 leukste props van dit moment? Om eerlijk te zijn vond ik het zo lastig kiezen dat ik ben gegaan voor een gedeelde 5e plek. Daarnaast heb ik geprobeerd om afwisselende props te selecteren. Komt ‘ie dan:

1. De olijfbak

Deze prop heb ik nog niet zo lang in huis, maar ik had meteen al door dat het een succesnummer zou worden. Toen ik deze online zag staan mòest ik hem gewoon hebben! Het is een authentieke olijfbak bak van donker, oud hout. Omdat hij wat groter is, is hij ook geschikt voor kindjes die overtijd zijn. Ook als ik straks sitters (kindjes vanaf een half jaar tot ongeveer een jaar oud) ga fotograferen is hij erg geschikt. 

een foto van een van de props voor tijdens een newbornshoot

2. De chapati schaal

Ook deze schaal is nog niet zo heel lang in bezit. Ook deze is “echt oud” en gemaakt van wat lichter hout dan de vorige schaal. Deze is ook wat groter en daarmee geschikt voor de wat grotere baby’s. Persoonlijk vind ik het prettig dat deze ovaal is, een mooie aanvulling op een ronde of rechthoekige prop. Eventueel zou hier ook heel goed een kindje in kunnen zitten. Ik was ervan overtuigd dat deze schaal uit India kwam, tot een Indiase klant aangaf hem niet te herkennen. Dus wie het weet mag het zeggen 🙂

een foto van een van de allerleukste props voor tijdens een newbornshoot

3. Het houten kratje

Dit kratje was mijn allereerste prop, samen met het bedje op nummer 5. Deze prop blijft een groot succes. Hij is redelijk compact maar passend voor de meeste baby’s. Ook deze is gemaakt van hout. Dit keer in een kleur die bijna overal bij past. Dit kratje is lekker laag, wat hem uitstekend geschikt maakt om de shoot mee te starten. Het is dus geen wonder dat deze vaak mee op pad mag.

een foto van een van de allerleukste props voor tijdens een newbornshoot

4. Gevlochten mand

Deze gevlochten mand vond ik onverwacht tijdens het shoppen, en is ook erg geliefd. Net wat groter en hoger dan het kratje en met een mooie, natuurlijke uitstraling. Hij is beige van kleur, wat hem erg geschikt maakt voor bij een crème styling. Maar eigenlijk kan hij bij heel veel kleuren worden gebruikt. 

een foto van een van de allerleukste props voor tijdens een newbornshoot

5a. Het bedje

Geliefd maar smaakgevoelig, zo zou ik het bedje willen omschrijven. Persoonlijk ben ik dol op bedjes. Toch vindt niet iedereen het mooi. Dit naturelkleurige bedje is mijn favoriet, maar ik heb er ook een in het grijsgroen. Deze matcht juist weer perfect bij de grijsgroene of olijfgroene set. Het leuke van een bedje is dat er ook een kindje op kan zitten (don’t worry: de ouder zit er altijd naast!).

een foto van een van de allerleukste props voor tijdens een newbornshoot

5b. De witte schaal

Dit was de allereerste schaal die ik kocht toen ik begon met newbornfotografie. Hij is geschikt voor gemiddelde newborns en omdat hij rond en wit is, zorgt hij voor afwisseling tijdens de shoot. Deze heb ik al heel veel gebruikt. Hij is zwaar en stabiel. Dit is dan ook een prop waar ik graag mee start.

een foto van een van de allerleukste props voor tijdens een newbornshoot

Geïnteresseerd in een newbornshoot aan huis?

Hopelijk vond je de blog “De 5 allerleukste props” leuk om te lezen. Ben jij zwanger en ben je alvast op zoek naar een goede Newbornfotograaf? Dan kun je bij mij terecht voor een Newbornshoot. Of ben je pas bevallen en wil je een leuke Babyshoot? Neem dan even contact met me op! Als voorproefje kan je me alvast volgen op Facebook en Instagram of je aanmelden op de nieuwsbrief. Hou er wel rekening mee dat ik (regio) Eindhoven als werkgebied hanteer. Dit in verband met de hoeveelheid werk per shoot.