Ondanks het feit dat ik als Newbornfotograaf onder de contactberoepen val mag ik mijn werk blijven doen. Uiteraard ben ik daar super blij mee! 🙂 Wel komt er wat extra bij kijken. In deze blog “Aan het werk: Corona maatregelen” vertel ik je wat er verandert.

Ook tref ik een aantal extra maatregelen. Een dag vóór de shoot neem ik (meestal per app) nog even contact met je op en nemen we onderstaande vragen door.

een overzicht van de Corona maatregelen

Mondkapjes

Verder heb ik heb bij alle shoots mondkapjes bij me die ik desgewenst zal gebruiken. Het kàn natuurlijk zijn dat een van ons in de tussentijd toch klachten krijgt. We zijn dan genoodzaakt de afspraak te annuleren. We kijken of we de shoot zo snel mogelijk nog kunnen herplannen. Tot één maand oud heb ik de mogelijkheid om de shoot alsnog als newbornshoot te doen. Tot dan passen de kindjes in de props 🙂 Daarna wordt het een babyshoot! 

Langer twijfelen

Helaas merk ik dat ouders door Corona langer twijfelen over het boeken van een shoot en pas laat contact opnemen. Hier geldt: hoe eerder hoe beter! Het is altijd het beste om zo snel mogelijk contact op te nemen, zodat we de shoot in de eerste twee weken kunnen plannen. Dan is de kans op een slapend kindje het grootst. Boek je laat? Houd er dan rekening mee dat je meer wakkere foto’s kan krijgen. Hier kan ik helaas niets aan doen, dit heeft te maken met de ontwikkeling van het kindje, het komt meer op aarde.

Andere afspraken

  • Zoals altijd geldt dat het niet is toegestaan om visite of afspraken te plannen tijdens de shoot. Natuurlijk ben je zelf aanwezig plus één assistent (vader?) om te helpen met sjouwen en te assisteren tijdens de hele shoot. 
  • Het is toegestaan om één telefoonfoto per gezin te maken.
  • Andere kinderen mogen alléén voor de broer of zusfoto in dezelfde ruimte zijn. 
  • We houden de shoot zo kort mogelijk en bewaren zoveel mogelijk afstand. 
  • Was zelf ook regelmatig je handen met water en zeep tijdens de shoot! Omdat ik met Newborns werk ben ik dit al gewend.
  • De wraps die worden gebruikt om de baby in te wikkelen tijdens de shoot, worden na gebruik gewassen.
  • We geven elkaar geen hand!
  • Bij twijfel laat ik me testen.
  • Ook buiten het Corona gebeuren geldt het volgende: Heb ik als fotograaf een neusverkoudheid te pakken? In verband met de gezondheidsrisico’s voor je kindje ga ik pas weer shooten als ik een week klachtenvrij ben.

CONTACT

Hopelijk heb je iets gehad aan de blog “Aan het werk: Corona maatregelen”. Ben jij zwanger en ben je alvast op zoek naar een goede Newbornfotograaf? Dan kun je bij mij terecht voor een Newbornshoot. Of ben je pas bevallen en wil je een leuke Babyshoot? Neem dan even contact met me op! Als voorproefje kan je me alvast volgen op Facebook en Instagram. Hou er wel rekening mee dat ik (regio) Eindhoven als werkgebied hanteer. Dit in verband met de hoeveelheid werk per shoot.