Vandaag ga ik jullie wat uitleggen over baby acne tijdens de newbornshoot.

Help, mijn baby zit onder de baby acne. Kan de newbornshoot nog wel doorgaan?

Dat is geen gekke vraag. Laten we beginnen bij het begin.

Wat is baby acne precies?

  • Baby acne zijn puistjes op het gezicht van je pasgeboren baby of newborn.
  • De puistjes zijn kleine verstoppingen van de poriën door talg.
  • Het is onschuldig en niet besmettelijk.
  • Hoewel het enkele weken kan duren, verdwijnt het in de meeste gevallen vanzelf.
  • Twijfel je of het baby acne is of verdwijnt het niet binnen enkele weken? Ga dan langs de huisarts.

Wat is de oorzaak?

De puistjes worden veroorzaakt door hormonen, dus niet door de borstvoeding, zoals veel mensen denken. Via de navelstreng komen jouw hormonen ook bij je baby terecht. Deze hormonen blijven na de geboorte nog een aantal weken in het lichaam van je kindje aanwezig. Daarom ontstaat baby acne vaak ergens in de eerste weken na de geboorte.

Hoe moet het nu met de newbornshoot?

Baby acne is vervelend en komt vaak plotseling opzetten. De roodheid kan per dag verschillen. Ik kan me dan ook goed voorstellen dat je schrikt en bang bent of de newbornshoot verzet zou moeten worden. Maar ik kan je geruststellen. Baby acné is niks om je zorgen over te maken. Na de shoot ga ik de foto’s bewerken in Photoshop. Als een baby acne heeft, is dat onderdeel van mijn werk 🙂 Dit soort nabewerking zit inbegrepen bij de shoot. Hieronder kun je zien hoe het er ongeveer uitziet bij een newborn met baby acne, voor en na de nabewerking.

een voorbeeld van de nabewerking van de fotos bij baby acne

Zo zie je dus dat je niet bang hoeft te zijn. Alle baby’s in het newborn portfolio zijn nabewerkt.

Standaard bewerkingen zijn o.a:

  • rode vlekken weghalen
  • schilders en baby acne verwijderen
  • wimpers verscherpen
  • pluisjes en haartjes verwijderen
  • glimplekken verminderen

 

Dit is allemaal handwerk en dit gaat per foto (!). Dan snap je meteen waarom een newbornshoot veel tijd kost, niet alleen tijdens de shoot zèlf. Wellicht komt er in de toekomst een oplossing met AI? 🙂

Kan ik iets doen om je te helpen?

Wat je het beste kunt doen is geen olie of bodylotion smeren op de ochtend van de newbornshoot. Hoewel het lijkt alsof de schilfers of acne minder aanwezig zijn, gaat de baby hiervan glimmen. Helaas zie je dit wel op de foto’s. Dus als ik als fotograaf mag kiezen, dan liever wat plekjes, schilfertjes of acne dan een glimmende baby. Dat is namelijk veel lastiger te verwijderen. Ga in ieder geval nooit pukkeltjes uitknijpen of weg proberen te halen.

Bedankt voor het lezen!

Hopelijk vond je mijn blog “Baby acne tijdens de newbornshoot” leuk om te lezen. Wil je meer informatie over baby shoots? Of wil je meer weten over babyfotografie? Of misschien ben je zwanger en ben je alvast op zoek naar een goede Newbornfotograaf? Dan kun je bij mij terecht voor een Newbornshoot met jouw pasgeboren baby. Neem dan even contact met me op! Als voorproefje kan je me alvast volgen op Facebook en Instagram of je aanmelden op de nieuwsbrief. Je bent altijd welkom voor een babyshoot in mijn fotostudio in Eindhoven 🙂