10 redenen om een babyshoot te doen

Waarom zou ik een babyshoot doen? Deze vraag komt regelmatig terug als ik twijfelende klanten aan de lijn heb. Ik zeg dan altijd, waarom niet? 😉 Er zijn legio redenen waarom het slim is om een babyshoot te doen. Vandaag deel ik er 10 met jullie. Veel leesplezier!

  • Het is sneller dan een newbornshoot

In tegenstelling tot een newbornshoot is een babyshoot een snelle shoot. Gemiddeld duurt een shoot 1 tot 1,5 uur. Een goede optie dus als je niet ongeveer 3 uur te lang vind.

  • Het is het perfecte vervolg op de newbornshoot

Heb je ook een newbornshoot gedaan, dan is een babyshoot met 3 maanden het perfecte vervolg. Dit wordt dan gelijk de eerste wakkere shoot met je baby. Extra leuk idee is om hetzelfde pakket met hetzelfde album te kiezen.

  • Je kunt de ontwikkeling van je kindje je straks lastig herinneren

Het klinkt misschien raar, maar de tijd vliegt echt. Mijn dochter is alweer bijna 5 en in de tussentijd veel veranderd. Wat je nu dagelijks terug ziet in je kindje is straks verleden tijd omdat je kindje zo snel groot geworden is. Des te belangrijker dus om te zorgen naar een mooie herinnering van je kindje zoals het nu is.

  • Omdat je weer goed hersteld bent

Een newbornshoot plannen we vaak tussen dag 6 tot 11 na de geboorte. Helaas is dat ook een heel vermoeiende periode. Veel moeders moeten dan nog goed herstellen van de bevalling. Een babyshoot kan je plannen rondom verschillende mijlpalen.  Tijdens de babyshoot ben je vaak alweer wat fitter beter uitgerust.

  • Professionele kwaliteit foto’s en fotoproducten

Ik mag mij professioneel fotograaf noemen. Dat betekent dat ik je zal voorzien van mooie, tijdloze beelden en een prachtige, blijvende herinnering. In wat voor vorm dan ook. Alleen een fotoalbum? Of ook een plexifoto voor aan de muur? Het kan allemaal.

een baby in het groen tijdens een baby shoot in de studio in Eindhoven

  • Je hoeft zelf geen fotoshoot te organiseren of kleding te kopen

Als je een babyshoot doet, gaan we voor 4 stylingwissels inclusief kleertjes. Op het boekingsformulier geef je je voorkeur aan. Ik heb inmiddels een ruime collectie met mooie jurkjes, rokjes en broekjes.

  • Omdat een fotograaf anders naar je kindje kijkt

Als ik mijn camera pak zie ik andere dingen dan de ouders zelf. Is je bijvoorbeeld ooit opgevallen hoeveel gezichtsuitdrukkingen je kindje heeft?

  • Het is goed om je kindje (en jezelf!) te laten wennen aan de camera

Het is heel goed om je kindje op jonge leeftijd te laten wennen aan de camera. De babyshoots in mijn studio zijn altijd zo relaxed mogelijk. Mijn regel is dat het vooral een leuke ervaring hoort te zijn. Op die manier zorgen we ervoor dat de baby een positieve ervaring met de camera krijgt. Dit komt bij volgende shoots weer goed van pas.

  • De trots die je ervaart tijdens de bestelafspraak

Ouders geven altijd aan hoe leuk ze de bestelafspraak vonden. Vaak zijn ze super trots tijdens het kijken van de foto’s. Gun jezelf die trots! Want de zorgen heb je als ouder ook.

  • Je ontvangt sowieso een fotoalbum

Wat je ook kiest, bij elke babyshoot ontvang je sowieso een fotoalbum. Het risico met digitale bestanden op telefoons is dat je alles kwijt kan raken. Foto’s afdrukken in een album blijft nou eenmaal een uitstekende backup methode.

Hopelijk vond je mijn blog “10 redenen om een babyshoot te doen” leuk om te lezen. Wil je meer informatie over babyshoots? Of wil je meer weten over babyfotografie? Of misschien ben je zwanger en ben je alvast op zoek naar een goede Newbornfotograaf? Dan kun je bij mij terecht voor een Newbornshoot met jouw pasgeboren baby. Neem dan even contact met me op! Als voorproefje kan je me alvast volgen op Facebook en Instagram of je aanmelden op de nieuwsbrief. Je bent altijd welkom voor een babyshoot in mijn fotostudio in Eindhoven 🙂