Vandaag leek het me leuk om een blog te schrijven over 10 dingen die ik gebruik als newbornfotograaf. Als newbornfotograaf heb je namelijk heel wat spullen nodig om je werk goed te kunnen doen. Ben je er klaar voor?

1. Daglicht

Dit is gelijk de belangrijkste. Ik heb een daglichtstudio, zonder daglicht geen foto’s! Dit beantwoordt gelijk de vraag of het ook mogelijk is om in de late middag of avond te shooten. Helaas is dit vanwege die reden geen optie bij mij.

2. Achtergronden

Bij elke newbornshoot geef je tijdens het boeken een voorkeur door voor 3 kleuren en 3 foto’s. Bij alle kleuren die je kan kiezen heb ik een passende achtergrond en bijpassende spullen (dekentjes, wraps, mutsjes, hoofdbandjes en andere props) voor de newborn of baby. Zo weten we zeker dat alles mooi bij elkaar past.

3. Een kacheltje

Iedereen die wel eens een newbornshoot met (een van) zijn of haar kinderen heeft gedaan weet dat het kacheltje een belangrijk onderdeel van ons werk is. Deze gaat standaard aan. Best kleed je je in laagjes, want hij gaat hóóg. Alles voor de baby, toch?

4. White noise

Als newbornfotograaf gebruik ik hier een speciaal apparaatje voor, maar klanten adviseer ik altijd de white noise app aan. Je hebt dan keuze uit veel verschillende geluiden. Pro tip: Zet hem vooral hard genoeg, je moet je best moeten doen om verstaanbaar te blijven.

een newborn in het groen tijdens een newbornshoot in Eindhoven

5. Een goede pc

Hoewel veel fotografen zweren bij nabewerken op de laptop, hou ik het lekker bij mijn -nogal zwaar uitgeruste- pc. Zo heb ik voldoende kracht en snelheid om alle gekozen foto’s één voor één te bewerken in Photoshop!

6. Photoshop

Can’t. live. without. Alle foto’s worden door mij eerst geopend en uitgezocht in Lightroom, wat altijd best een klusje is. Gelukkig weet ik tegenwoordig precies wat ik terug wil zien in de foto’s 🙂 Daarna ga ik de foto’s stuk voor stuk bewerken in Photoshop.

7. Een pen tablet

Ik bezit een A5 pen tablet welke het werk voor mij sneller en prettiger maakt. Het is me in een drukke periode al gelukt om eelt te kweken op de plek waar ik met mijn vinger de knop op de pen raak. Dus ook hiermee blijft het de zaak om genoeg af te wisselen in bewegingen. Daarom voor mij dus zeker geen muis tijdens het bewerken.

8. Instagram

Dit is mijn laagdrempeligste portfolio, maar het bevat meer. Hierop houd ik mijn dagelijkse ontwikkeling bij als fotograaf. Ook ben ik sinds een jaartje bezig met het plaatsen van Reels. Volg me vooral!

9. Tijd

Een newbornshoot kost tijd, véél tijd. Een voorwaarde voor het slagen van de newbornshoot is tijd. Zorg je voor rust, dan vertaalt dit zich rechtstreeks terug in het gedrag van de foto’s. Heb je haast? Baby’s en kinderen hou je niet voor de gek, ze voelen alles en passen hun gedrag daarop aan.

10. Een camera

Hoewel veel mensen denken dat de camera heel belangrijk is, kan ik je vertellen dat het veel belangrijker is wie er àchter de camera staat en wat diegene er mee kan of doet.

Bedankt voor het lezen!

Hopelijk vond je mijn blog “10 dingen die ik gebruik als newbornfotograaf” leuk om te lezen. Ben je zwanger en ben je alvast op zoek naar een goede Newbornfotograaf? Dan kun je bij mij terecht voor een Newbornshoot met jouw pasgeboren baby. Wil je meer informatie over baby shoots? Of wil je meer weten over babyfotografie? Neem dan even contact met me op! Als voorproefje kan je me alvast volgen op Facebook en Instagram of je aanmelden op de nieuwsbrief. Je bent altijd welkom voor een babyshoot in mijn fotostudio in Eindhoven 🙂